Одеського священика, що збив дитину, таки засудили до 7 років

24 сентября 2014 г. в 10:53

Касаційний суд України залишив у силі вирок одеського суду, який засудив до семи років в'язниці священика УПЦ Дмитра Боровика.


Його визнали винним у тому, що він збив на смерть 11-річного хлопчика, їдучи на своєму автомобілі "Mercedes-Benz C 220".

Суд не вважає, що щире розкаяння священика є достатнім для пом'якшення вироку, оскільки підсудний не зробив нічого для відшкодування шкоди потерпілим, а в його поведінці "була явно виражена байдужість до скоєного", повідомили у прес-службі установи.

"Засуджений просив змінити вирок суду першої інстанції, пом'якшити покарання, звільнивши його від відбування покарання з випробувальним терміном, однак судді апеляційної та касаційної інстанції визнали призначене покарання справедливим, необхідним і достатнім для виправлення засудженого", - ідеться у повідомленні.

Дмитра Боровика засудили у 2013. Суд визнав, що 8 вересня 2012 священик, рухаючись зі швидкістю приблизно 90 кілометрів на годину, виїхав на перехрестя на червоний сигнал світлофора і збив шестикласника Дениса Воробйова, який переходив пішохідний перехід. Від травм школяр помер у лікарні, не приходячи до тями.

Вчителька учня Лариса Єфімчикова, дізнавшись про трагедію, померла від інфаркту.

У справі були присутні 18 свідків, які підтвердили, що автомобіль священика рухався на високій швидкості, і дитину він збив на "зебрі".

Суд також зобов'язав священнослужителя виплатити батькам загиблої дитини 300 тисяч гривень компенсації.

 

По материалам: bbc.co.uk

EXMO affiliate program