Пенсія в Україні: Гройсман зробив важливе повідомлення для українців (відео)

10 октября 2017 г. в 16:36

За словами прем’єра, неможливо було миритися з ситуацією, що склалася в Україні з пенсійним забезпеченням, і “робити вигляд, що все нормально”.

Про це повідомляє “Народна Правда” з посиланням на “Сегодня“.

Законодавча основа нової пенсійної системи підписана, опублікована і вступає в силу з 11 жовтня. Про це у своєму відеозверненні повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.

“Це означає, що з завтрашнього дня (11 жовтня – Ред.) ми починаємо процес підвищення пенсій”, – зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що рішення про проведення пенсійної реформи було “справою честі”.

“Я боровся за те, щоб вона (реформа – Ред.) стала реальністю”, – заявив Гройсман.

За його словами, неможливо було миритися з ситуацією, що склалася в Україні з пенсійним забезпеченням, і “робити вигляд, що все нормально”.

“Для мене особисто це було справою честі – почати процес відновлення справедливості і поваги до людей, які працювали все життя і сподівалися на те, що в той час, коли вони вийдуть на пенсію, вони отримають хоч якийсь мінімум, який дасть можливість нормально жити і задовольняти невеликі необхідності”, – розповів прем’єр.

За його словами, роками політики давали українцям обіцянки, “але ніколи їх не виконували”.

“Виникало певне розчарування. Саме тому ми повинні зробити все, щоб політика в Україні стала відповідальною, щоб кожне рішення, яке ми приймаємо, ми пропускали через себе і думали про те, як будуть жити люди завтра. Тому я радий, що вдалося прийняти дуже важливе рішення (про пенсійну реформу – Ред.)”, – зазначив Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що головний пріоритет влади – підвищення рівня життя людей.

“Українці натерпілися. Україна повинна нарешті стати успішною, щоб люди відчували зміни, збільшення своїх доходів, зміни якості життя. Вважаю, що це реальність. Я знаю, що ми будемо і далі перемагати”, – заявив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що Верховна Рада 288 голосами ухвалила “Пенсійну реформу” Кабінету Міністів, попередньо внісши майже півтисячі правок, зберігши деякі види пільгових пенсій та збільшивши пенсійні виплати більше, ніж це передбачав Уряд.

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program