Пенсіонерка віддала пройдисвітам свої і сусідські гроші

19 апреля 2011 г. в 17:48

У Черкаському районі 65-річна бабуся, повіривши байкам шахраїв, віддала їм власні 300 гривень та ще 1300 позичила у сусідки.


Ошукати літню людину та ще й у неї вдома, за всіма моральними канонами, - верх цинізму. Втім будь-який психолог підтвердить, що з практичної точки зору – це найбільш доступний і легкий спосіб видурювання грошей. Самотність, всілякі хвороби, відсутність спілкування роблять пенсіонерів уразливими. Тож кожного, хто стукає до їх дверей, вони, як правило, запрошують до оселі. На жаль, дуже часто ці візити згодом залишають неприємні сюрпризи.


На сьогодні шахраї вигадують все нові методи заволодіння чужим майном шляхом обману.
Наприкінці березня у селі Байбузи було зафіксовано новий, як для Черкащини, варіант ошуканства.
Події, про які розповіла оперативникам 65-річна бабуся, сталися по місцю проживання останньої, пенсіонерка через кілька годин  усвідомивши, що її обдурили, зважилася звернутись до міліції.

 

Незнайомий раніше чоловік прийшов додому до старенької і почав розповідати про свою родину, дітей, запитав чи можна придбати у неї молоко для немовляти. Сердешна жінка прониклась до нього довірою. Та в цей час до пенсіонерки зайшов ще один чоловік та запропонував придбати дорогі запчастини, які він ніби то привіз з Білорусії і продає значно дешевше за їх справжню вартість. Псевдоодноселець, відразу виявив бажання придбати ці рідкісні деталі, тільки «от лишенько!» не мав з собою потрібної суми.

 

Залишивши клаптик паперу з номером мобільного телефону та фразою-гарантом «повернусь через півтори години» поспішив додому за грошима. Бабуся не запідозрила в дешевому спектаклі, розіграному шахраями ніякого підвоху та поспішила односельцю на допомогу, віддала шахраю 300 грн. та ще 1300 побігла позичила до сусідки.

 

Незрозумілі, але такі «цінні» мікросхеми,  лишились у пенсіонерки під заставу на додачу до записки про те, що чоловік повернеться і віддасть гроші. Після цього шахраї з грошовими коштами зникли у невідомому напрямку, а довірлива старенька жінка все чекала на того односельця… Минуло близько 4-х годин, тільки тоді заявниця зрозуміла що її ошукали.


По приїзду на місце пригоди, опергрупа Черкаського райвідділу міліції виявила записку та мікросхеми , які коштували старенькій 1600 грн. Бабуся зараз пояснює, що зовсім не розуміє, чому на той момент віддала незнайомому чоловіку гроші, можливо негідник володіє гіпнозом і в той момент ні донька, яка по телефону вмовляла матір не давати нікому гроші, ні сусідка, ніяк не могли вплинути на її рішення.


Наразі тривають пошуки шахраїв, за даним фактом порушено кримінальну справу, за ознаками злочину, передбаченого ст.190 КК України – шахрайство,  вчинене за попередньою змовою групою осіб. Караються такі дії штрафом від  п'ятдесяти  до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.


Тож, шановні громадяни, якщо дана історія видалась вам знайомою, або щось подібне відбувається поряд, негайно зверніться до міліції. Не зволікайте і обов’язково застережіть від подібних випадків своїх рідних та близьких.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Пенсіонерка віддала пройдисвітам свої і сусідські гроші

EXMO affiliate program