Перейменовувати вулицю Миру в "Воїнів батальйону Нахтігаль" передумали

18 октября 2011 г. в 11:35

На Львівщині знову скандал – після появи таксі з назвою СС Галичина у стрийському селі Райлів жителі вирішили перейменувати вулицю Мира на честь нацистського батальйону Нахтігаль.

3.jpg
Все нове давно забуте старе – львівські села починають змінювати назви свої вулиць. Наприклад, колишня Миру тепер  Нахтігаль – на честь одного з німецьких батальйонів. За зміну назви проголосувало більше половини місцевих депутатів;  нові таблички ще не повісили, бо немає грошей, однак за документами  це вже українська вулиця, українського села, але із німецькою назвою.

Петро - один з тих, хто збирав підписи за перейменування, каже – люди залюбки голосували за німецьку назву.

Але селяни кажуть – вони не розуміли за що підписалися. Люди звикли до радянської назви – Миру, німецька, говорять, їм не до душі.

Ініціатори – місцеві депутати, які запевняють – у цьому підрозділі Абверу служили справжні герої України. Історики не бачать нічого героїчного у новій назві вулиці: Нахтігаль – це один з військових підрозділів, сформований в основному з українців, які на початку Другої світової воювали за Німеччину.

Таке перейменування вулиці область назвала пропагандою нацизму і тепер вже міліція буде розбиратися законно все було зроблено чи ні.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Перейменовувати вулицю Миру в "Воїнів батальйону Нахтігаль" передумали

EXMO affiliate program