Під Запоріжжям українська РСЗВ HIMARS знищила ЗРК "Тор" ЗС РФ (відео)

13 апреля 2024 г. в 10:40

Зенітний комплекс противника знаходився між населеними пунктами Василівка та Бурчак. Після виявлення засобами аеророзвідки, по ньому прилетіла високоточна ракета GMLRS M31.

Українські захисники на Запорізькому напрямку виявили та знищили російський зенітно-ракетний комплекс 9К332 "Тор" у модифікації М2. По ворожій техніці було завдано ракетного удару із застосуванням системи HIMARS. Про це 12 квітня повідомили оглядачі "Мілітарного" з посиланням на публікації в соцмережах.

На опублікованих кадрах показано пускову установку комплексу "Тор", яка перебувала на бойовій позиції. Техніка противника була виявлена засобами української аеророзвідки розвідки, після чого оператори розвідувального безпілотника передали відповідні координати артилеристам.

Експерти припустили, що вогневе ураження було завдано РСЗВ HIMARS із застосуванням високоточної ракети GMLRS M31.

"Завдяки використанню корегованих високоточних ракет M31, більш відомих як GMLRS, ціль була уражена з високою точністю", — підкреслили експерти.

Примітно, що в публікації вказані й точні координати ворожого комплексу. За словами оглядачів, російських "Тор" перебував між населеними пунктами Василівка і Бурчак за координатами — 47.40405, 35.30575.

Також експерти зазначили, що противник активно використовує ці системи для забезпечення протиповітряної оборони і розгортає на позиціях, застосовуючи засоби для маскування. Однак попри спроби росіян приховати розташування своїх ЗРК, українським захисникам вдається виявляти та знищувати ворожу техніку.

focus.ua

EXMO affiliate program