Підірвана бронетехніка та "російські миротворці": посол Грузії розповів про події "п'ятиденної війни" (відео)

10 августа 2018 г. в 21:40

Грузія, як і Україна, ніколи не бажала чужих територій

В ефірі "Інформаційного вечора" на "5 каналі" Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе пригадав події 10-річної давнини, коли Росія окупувала Абхазію та Південну Осетію.

"Світ не очікував, що Росія зважиться на відкриту агресію проти нашої країни. Грузія ніколи, як і Україна, не жадала чужих територій. Грузія під час цієї трагічної події, коли загинуло багато мирних громадян і молодих солдат, не залишала власну територію на жоден сантиметр", – наголосив дипломат.

Він прокоментував тодішні заяви, зокрема і представника МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що грузинські військові мають залишатися в казармах, і варто не піддаватися на провокації.

"Були перестрілки у Цхенвальському районі, за кілька днів була підірвана грузинська бронетехніка, когось убили з обох сторін під час цих перестрілок. Там перебували так звані "російські миротворці", але це відбувалося. І нічні перестрілки так само. Що значить "не піддаватися на провокації", коли на твою територію входить кілька десятків бронетехніки, важкі танки іншої держави? Після цього, як можна "не піддаватися на провокацію", сидіти в кабінетах і чекати, доки у твої двері постукають? Це ж відбувається в нашій хаті!" –наголошує Гела Думбадзе.

Посол додає: "Були розбомблені 20 міст Грузії, зокрема кілька бомб впали на територію Тбілісі, Кутаїсі, інших міст, які не мають жодного перетину із Цхенвальським регіоном, з Південною Осетією".

Продовження розмови дивіться у відео:

5

EXMO affiliate program