Підсумки АТО за 27 листопада

28 ноября 2014 г. в 08:45

На Донбасі від рук терористів загинули 12-річний хлопчик та жінка. Бойовики завдали масованого удару і по Попасній . Ще одна гаряча точка на Луганщині – місто Щастя.


На Донбасі від рук терористів загинули 12-річний хлопчик та жінка. Сьогодні в обід терористи з важкої артилерії обстріляли селище Азотне - на околицях Донецька. Снаряди потрапили у крамницю, лікарню та ПТУ.  Внаслідок атаки є й поранені – щонайменше 6 осіб.

У місті Попасна на Луганщині – наслідки обстрілів бойовиків: потрощені дахи, розвалені будинки. Саме місто перебуває під контролем українських військ, але терористи гатять по ньому зі боку окупованого Первомайська. Снаряд влучив у гуртожиток із переселенцями. Є загиблі і поранені.

Гаряче у Щасті на Луганщині. Бойовики влучили у місцеву ТЕС. Бійці "Айдару", що захищають станцію, пожежу загасили. Під мінометними обстрілами Станиця Луганська. Снаряди поцілили у склад боєприпасів наших солдатів на в"їзді до селища. Стався вибух. Обійшлось без жертв, але в'їзд у Станицю перекрили. У самому селищі тривають бої.

Загалом минула доба у зоні АТО схожа на попередні: лише за одну ніч позиції українських військ обстріляли кілька десятків разів. Найзапекліші бої – на Первомайському, Луганському, Донецькому та Дебальцевському напрямках. Українські війська й далі тримають оборону стратегічно важливого Донецького аеропорту. Робити це непросто, адже ворог із неба спостерігає за позиціями наших армійців.

А ось холоднеча інколи на руку нашим воякам. Терористи масово йдуть зі своїх позицій, кажуть в Інформаційному опорі. Командування бойовиків обіцяє влаштувати втікачам справжню вендетту. Натомість в українських добровольчих батальйонах – поповнення.

Вдруге за місяць під прицілом терористів опинилася місія ОБСЄ. Обійшлося без постраждалих. Але снаряди впали лише за два метри від автомобіля. А ось у Донецьку бойовики задля жарту розстріляли із грантомету броньовану машину журналістів російського "Лайфньюз".

Водночас росіяни і далі прибувають на підмогу терористам, стверджують у РНБО. А тим часом у мережі з'являються чергові докази присутності на Донбасі росіян.

Нарощують сили і біля Донецького аеропорту, готуючись, очевидно, до штурму. А з території Росії залітають безпілотники.

Українські позиції неподалік кордону із гранатометів і артилерії – обстріляли.

 

По материалам:  Телеканал новин "24"

EXMO affiliate program