Підсумок доби в зоні АТО: Росія посилює натиск

22 ноября 2014 г. в 03:06

Росія відновила обстріли українських позицій зі своєї території. Це сталося вперше від часу укладання мінських домовленостей.


Сьогодні артилерійський обстріл зафіксували поблизу прикордонного посту Луганського загону, а вздовж кордону росіяни використовують Мі-8 та Су-27. Бойовики та російські найманці не припиняють обстріли на Донецькому, Луганському, Дебальцевському, Маріупольскому напрямках, та біля траси "Бахмутка".

Бойовики і далі обстрілюють населені пункти, підконтрольні українській владі. Місцеві повідомляють про обстріли Дзержинська з території Горлівки. Є постраждалі. У кварталі Енергетиків міста Щастя внаслідок артобстрілу поранили сімох мирних мешканців. За добу бойовики обстріляли місто 5 разів.

Ще один напружений напрямок – Дебальцевський. В інтернеті з'явилося відео нещодавніх боїв. Терористи обстрілюють сили АТО поблизу Вуглегірська, Кам'янки та Нікішиного. Українські воїни відповідають.

Попри сильні обстріли, волонтери привозять українським військовим буржуйки, теплі речі та харчі. За прогнозами, найближчими днями на сході України очікують значне похолодання.

Терористи знову штурмували позиції поблизу донецького аеропорту. Всі атаки відбиті. Стратегічний об'єкт залишається під контролем українських військових. А на Маріупольському напрямку бойовики завдали ударів по населених пунктах Новоласпа, Старогнатівка, Миколаївка, Новотроїцьке і Талаківка.

Уперше від часу підписання Мінської угоди почалися обстріли з території Росії. Також в РНБО констатують: у кілька разів збільшилися випадки повітряної розвідки.

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко уточнив: "Ведення артилерійського вогню з території РФ зафіксовано на напрямку н.п. Маноцький (РФ) - н.п. Камишне (Україна). Навпроти ділянки відділу "Красна Талівка" зафіксовано політ 2 літаків Су-25 над територією РФ без перетину кордону".

А на звільнених територіях триває робота піротехнічних підрозділів. За останню добу сапери обстежили 2 гектари і знешкодили 34 одиниці вибухонебезпечних предметів.

 

По материалам: 5

EXMO affiliate program