Підвищення пенсій експерт назвав трагедією для молоді (відео)

3 июля 2018 г. в 19:06

Нинішня система пенсійного забезпечення українців – трагедія для молоді. Адже працюючи на заробітках в Іспанії та Італії, а також у тіньовому секторі, молодь не має трудового стажу і нарахувань, відповідно залишиться без пенсійного забезпечення у майбутньому.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив член Центрального комітету Партії пенсіонерів України Микола Ковальчук.

Як повідомлялося, з 1 липня українські пенсіонери, які мають мінімальну пенсію, отримуватимуть більше. Додадуть і тим пенсіонерам, у кого великі пенсії, які перевищують 10 прожиткових мінімумів (ПМ) для непрацездатних, оскільки ПМ з 1 липня теж збільшиться.

Микола Ковальчук вважає, що таке підвищення – фейк, адже добавки до пенсій отримає лише незначна частина українських пенсіонерів.

«Це підвищення – це просто мильна бульбашка. Адже пенсії підвищать не усім категоріям громадян, а лише тим пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію (у нас їх 300 тисяч), пенсіонерам, які отримують соціальну пенсію (їх 89 тисяч) і пенсіонерам, які отримують високі пенсії. Таких в Україні 10 тисяч. Тому з 12 мільйонів пенсіонерів підвищення отримають лише 400 тисяч», – зазначив Микола Ковальчук.

Водночас гість програми зауважив, що сума, на яку підвищать пенсії, є мізерною.

«Люди добрі, яке ж це підвищення пенсій на 63 гривні? Це чашка кави. Але за каву ми забули. Для нас головне, щоб буханець хліба був на столі. Я вже не говорю про ліки. Тому я хочу сказати, що прийняття пенсійного законодавства у 2018-му році – це надзвичайна помилка не лише для пенсіонерів, а для всього українського народу», – заявив член комітету Партії пенсіонерів України.

Микола Ковальчук переконаний, що нинішня система пенсійного забезпечення українців – трагедія, насамперед, для молоді.

«Це трагедія не для пенсіонерів, які зараз помирають, як мухи, а трагедія для молоді, яка опиниться у такому ж становищі. Для молоді, яка зараз на заробітках в Іспанії та Італії і не має трудового стажу, яка працює у тіньовому секторі і не має нарахувань, відповідно пенсійного забезпечення у майбутньому. Тому це буде трагедія для молоді. Але хочеться, щоб наші діти та онуки жили краще, аніж ми», – додав член Центрального комітету Партії пенсіонерів України.

EXMO affiliate program