Півтора року тривають пошуки неповнолітньої Валентини Кушнір

9 декабря 2011 г. в 16:47

Працівники міліції Вінниччини продовжують пошуки неповнолітньої дівчинки, яка  21 липня 2010 року зникла за невідомих обставин.  

Півтора роки тому 10-літня Валетина Кушнір, мешканка села Гриненки Немирівського району, близько шостої години вечора пішла в місцевий магазин за соком та не повернулась. Для пошуку дитини був задіяний весь особовий склад працівників райвідділу міліції та військовослужбовці внутрішніх військ. Правоохоронці разом з місцевими жителями вночі прочісували усі лісові зони та прилеглу місцевість до населеного пункту, у якому зникла дівчинка, зранку водолази ретельно оглянули дно місцевого ставка. Пошуки тривали безперервно три доби, але ніяких результатів не дали. Дитина зникла безслідно. 

  

«Того вечора починав накрапати дощ. Близько 18.00 до магазину зайшла Валя. Вона була одягнута у темну кофту з капюшоном. Дівчинка привіталася, здійснила покупку та побігла в сторону свого дому», - згадує продавець місцевого магазину. З того часу дитину у рідному селі ніхто не бачив.

23.jpeg

Валя виховувалася у багатодітній родині. У неї є два брати та сестра. У селі її знали, як добру, привітну, щиру дівчинку, мамину помічницю.  

           

«Того літнього дня Валя гралася на вулиці з сусідськими дітьми. Потім вона сказала, що хоче піти у магазин за соком. Я не заперечувала, адже магазин знаходиться недалеко, і Валюша туди йшла не вперше. Тоді починало дощити, тому я зняла з себе спортивну кофту та вділа її  на дочку. Якби ж я знала, що вона не повернеться додому, нікуди б від себе не відпустила. Воля добра дитина, моя помічниця, хоча і найменша у родині. Народилася вона 14 лютого - у День святого Валентина, тому і назвала її Валентиною. Коли Валя зникла, мій старший син намагався накласти на себе руки. На щастя, вдалося запобігти ще одній трагедії. Я вірю, що Валя жива, мабуть її хтось силою утримує у себе. Вона часто мені сниться, каже, що хоче повернутися додому. Я зверталася за допомогою навіть до ясновидиць, усі кажуть, що моя дитина жива, кажуть що повернеться, але ніхто не може сказати коли», - плаче матір зниклої Валі Кушнір.

 

Директор місцевої школи Віктор Калита також вважає, що Валентину викрали. Каже, що вона дуже легко йшла на контакт, швидко знаходила спільну мову і з меншими, і з старшими дітьми, не боязлива, доброзичлива. Валя добре навчалася, мала здібності до математики, швидко вирішувала задачі, добре малювала. Брала участь в усіх шкільних заходах, у художній самодіяльності. Така відкритість, довірливість дівчинки до людей могла стати причиною її зникнення. 

 

Як повідомив заступник начальника Немирівського райвідділу міліції Вадим Руденко, пошуки дівчинки не припиняються. Міліція вживає усі можливі заходи, направлені на встановлення місцезнаходження неповнолітньої дитини. Орієнтування щодо зникнення неповнолітньої Валентини Кушнір буро надіслано по усім регіонам країни. Після цього до міліції почали надходити повідомлення від громадян з сусідніх областей про те, що вони бачили на території свого регіону зниклу дитину. Перевірялася уся інформація, яка надходила до міліції, але вона, на жаль, не знайшла свого підтвердження. 


Міліція звертається до громадян з проханням допомогти розшукати неповнолітню дитину. Усі, хто має будь-яку інформацію щодо місцезнаходження розшукуваної дитини, або осіб причетних до її зникнення, прохання повідомити за телефонами: (0432) 59-32-12, 59-38-19, 59-38-55, 59-38-22, 59-28-19, (063) 692-97-84 або «102» (цілодобово).

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

EXMO affiliate program