П’яна мати задушила свою двохмісячну дитину

26 марта 2011 г. в 11:44

Здавна родина вважається важливою суспільною цінністю. А головним завданням батьків є піклування про своїх дітей, створення для них необхідних та безпечних умов життя. Від того, наскільки вони усвідомлюють роль у вихованні дітей, залежить майбутнє підростаючого покоління.

 

Хай там як, але не всі дорослі ставляться до виконання батьківських обов’язків належним чином. Дуже часто дівчата та хлопці з неблагополучних сімей опиняються на межі життя та смерті через недбалість родичів. Зайняті повсякчас пияцтвом, ті взагалі не переймаються буттям дитини, кидаючи її напризволяще.

 

Нещодавно у містечку Лозовій, що на Харківщині, стався жахливий випадок – через необережність батьків, які часто випивають, внаслідок механічної асфіксії загинула їхня двомісячна дитина. Правоохоронцями була порушена кримінальна справа за ст. 119 (вбивство через необережність) КК України. До трагічного випадку вищевказана родина вже перебувала під контролем міліції.

 

Наразі представники прокуратури проводять перевірку, під час якої буде встановлена справжня  причина смерті дитини. Наразі існує дві версії: вона могла наступити внаслідок того, що  п’яна 32-річна мати під час годування грудним молоком задушила дівчинку, або дитина задихнулася вночі, бо батьки поклали її між собою на ліжко.
У січні медсестра, яка приходила до новонародженої, вже робила зауваження матері, яка під час годування не дотримувалася правил безпеки і могла таким чином заподіяти лихо дитині. На жаль, профілактичні бесіди та доведена до лікарів інформація не допомогли.

 

– Цей кричущий випадок змусив ще раз переглянути та посилити дієвість заходів щодо контролю за неблагополучними родинами та дітьми, які виховуються в них, – говорить 1-й заступник начальника Лозівського міського відділу ГУМВС України в Харківській області майор міліції Володимир Родін. – Буде посилений постійний нагляд працівників кримінальної міліції у справах дітей та дільничних, більше уваги приділятися профілактичним заходам, співпраці із лікарнями – це дасть змогу мати повнішу інформацію про подібні родини, щоб спільними зусиллями  попереджувати можливі наслідки недбалого ставлення до дітей.
 

 

П’яна мати задушила свою двохмісячну дитину

EXMO affiliate program