П'ять помилок при продажу квартири

2 августа 2011 г. в 11:56

Людині властиво помилятися, тим більше в такій справі як купівля-продаж нерухомості. Все ж таки не кожен день ми робимо подібні операції, звідси і помилки.

5.jpg

 

Необхідною кількістю знань і досвіду володіє далеко не кожен, але це можна виправити. Досвід приходить з часом, а необхідні знання можна отримати від експертів. Компанія SV Development назвала типові помилки, які допускають невдачливі продавці квартир:

1. Запитувана ціна не відповідає якості пропозиції

Невміння адекватно оцінити свою квартиру - це найпоширеніша помилка серед продавців. Потенційний покупець, швидше за все, не стане вести з продавцем ніяких переговорів, якщо його не влаштує ціна. У результаті продавець розполохує клієнтів, і пізніше вже не може продати квартиру навіть за адекватну вартість - адже потенційні покупці вже відмовилися від цієї пропозиції.

2. Не підготовлена до продажу квартира

Вклавши в ремонт квартири певну суму, віддача на виході виходить у кілька разів більшою. Крім того, на квартиру в пристойному стані швидше знайдеться покупець, що також важливо. Перед зустріччю з покупцем фахівці радять обов'язково зробити вологе прибирання у квартирі.

3. Відмова від торгу

Нерідка ситуація, коли покупцеві сподобалася квартира, і він просить продавця незначно скинути ціну, але продавець стоїть на своєму і категорично відмовляється поступатися ціною. У результаті переговори провалюються, і покупець йде шукати більш зговірливого продавця. Рада продавцеві нерухомості: важливо знати собі ціну, але жадібність не повинна доходити до абсурду.

4. Пошук покупця власними силами

Підсумок буде таким: сила-силенна витраченого часу і низька ефективність виконаної роботи. Крім того ця помилка здатна спричинити за собою інші, більш небезпечні наслідки.

Ріелтор не тільки знайде для вас кредитоспроможного покупця, але також допоможе при оформленні документів, перевірить їх юридичну обгрунтованість.

5. Подача оголошення про продаж квартири в різні агентства нерухомості

Кожна компанія помістить ваше оголошення в колонках газет. Можливий варіант, що в одній газеті покупцеві зустрінуться кілька ваших варіантів, відмінності яких будуть тільки в ціні. Розумний покупець, найімовірніше, не стане зв'язуватися з таким об'єктом, тому що такі пропозиції дуже схожі на звичайне шахрайство . Фахівці радять витратити час на вибір хорошого агентства і мати справу тільки з ним одним.

 

Джерело: project.ukrinform.ua

 

П'ять помилок при продажу квартири

EXMO affiliate program