Пожежа в інтернаті на Рівненщині стала рекордною за кількістю жертв для України

11 июля 2011 г. в 09:17

Пожежу гасили усю ніч і півдня. Унаслідок інциденту загинуло 16 людей.

3a.jpg

 

Під час пожежі у будинку для старих на Рівненщині згоріли живцем 16 людей, 11 осіб перебуває у лікарні.

Через півдоби гасіння пожежі від центру з догляду за інвалідами та перестарілими у селі Біле залишилися самі стіни. Дощенту згоріли дах та приміщення стаціонару, де перебували люди. Частина будівлі повністю дерев'яна, де, за словами рятувальників, був епіцентр займання.

Пожежної частини у селі, де розташований центр, немає і рятувальники їхали з райцентру. Прибули за 20 хвилин, утім, людям вже зарадити не могли.

Пожежа виникла опівночі, коли усі мешканці центру спали. У цей час у палатах було 25 людей та 1 чергова медсестра. яка сама не могла врятувати усіх пацієнтів. Більшість із них - лежачі і вийти самотужки шансів не мали.

"Працівниця одна бігала, що вона могла зробити? Ми втрьох піднімали одного чоловіка не могли підняти - дим і вага. Він же не рухався", - розповів житель села Біле, який брав участь у порятунку людей.

Усього місцевим селянам вдалося врятувати дев’ятьох мешканців центру. Люди з навколишніх хат прибігли на допомогу, коли почули, як від високої температури почав лопатися шифер.

За словами очевидців, інтернат загорівся миттєво - на даху будинку було повно тирси, а стіни у коридорах - обшиті пластиковими плитами. Людей довелося витягувати через вікна.

Пацієнти, яких вдалося врятувати - зараз у лікарні. У сісідніх палатах і двоє співробітників притулку - медсестра, що була тієї ночі на чергуванні та директор, яка прибігла, почувши про пожежу.

Лише через 12 годин після займання, пожежники знайшли рештки усіх 16-тьох загиблих.

Для розслідування причин трагедії і допомоги постраждалим створено урядову комісію, а також порушено кримінальну справу.

 

Источник: tsn.ua

 

Пожежа в інтернаті на Рівненщині стала рекордною за кількістю жертв для України

EXMO affiliate program