Поки чоловік відбував покарання, на його ім’я взяли кредити відразу у 10 банках

25 августа 2011 г. в 13:58

У Житомирі може опинитися на вулиці пенсіонерка і її син, колишній ув’язнений. Поки чоловік відбував покарання, на його ім’я взяли  кредити відразу у 10 банках.

 tur3.jpg

Сума -  майже 100 тисяч гривень. У міліції вже з’ясували, що колишній засуджений позики не брав. Втім того, хто скористався його паспортом та підробив підпис так і не встановили.


Дзвонить колектор:

Я вас прошу, не звоніть мені більше. Мій син у вас кредитів не брав.


Після таких дзвінків Раїса Ернестівна пригоршнями  ковтає заспокійливе. Телефон пенсіонерки розривається через  колекторів. Вони вимагають – погасити кредит.  Але жінка твердить – ані вона, ані її син ніколи не брали грошей у банках.


Ця історія почалася ще у 2007 році. Син Раїси Ернестівни не розрахувався за таксі. В заставу чоловік лишив водієві свій паспорт. А коли повернувся за ним із грошима – документ вже перепродали.   


Згодом сина пенсіонерки посадили в тюрму за хуліганство. А мати написала заяву в міліцію  про втрату паспорта. Минуло вже 4 роки і тільки зараз стало відомо, що на документ хтось взяв 10  кредитів у різних банках. Загальна сума позик – майже сто тисяч гривень.

Усі кредити взято  у 2008 році. Це при тому, що  Андрій ( так звати сина жінки), із 2007 по 2009  сидів у тюрмі.


У міліції підтверджують - кредити брав не ув’язнений, а інший чоловік - він просто вклеїв у чужий паспорт своє фото. Але особу шахрая і досі не встановлено – на копіях документів, які надав банк,  правоохоронці не змогли розпізнати чоловіка. Більше того, говорять: жоден із банків офіційно не підтвердив, що видав кредит за фальшивим паспортом.


Юристи говорять – банки видавали кредити наосліп і саджати в тюрму треба не тільки того хто брав кредит за підробленим документом, а й працівника фінансової установи.


Надзвичайні новини надіслали кілька запитів до банків, які видали кредити на фальшивий паспорт, але жодна з фінансових установ не погодилася на інтерв’ю.

Колишній засуджений, на чиє ім’я взято позики, не захотів, щоб його знімали на камеру, пояснив – просто не хоче славитися на всю Україну своїми трьома наявними судимостями. На квартиру чоловіка і його матері один з банків наклав арешт, а отже,  у людей є всі шанси втратити своє житло.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Поки чоловік відбував покарання, на його ім’я взяли  кредити відразу у 10 банках

EXMO affiliate program