Поліція Донеччини затримала "генерал-майора" "казаків "ДНР"

4 июля 2017 г. в 09:22

66-річний "отаман казацького полку" прямував до Бердянська із посвідченням терористичної "ДНР" при собі

Чільника так званих "казаків" із терористичної "ДНР" затримала поліція Волновахи на одному з блокпостів Донецької області. 66-річний самоназваний отаман прямував до Бердянська. За інформацією поліції, затриманий – мешканець Макіївки – мав при собі посвідчення від терористичної "ДНР" та дозвіл на зберігання шашки, кинджала та нагайки.

"Було встановлено, що перед правоохоронцями діючий генерал-майор регіонального казачого об'єднання "ДНР". Він розповів, що в 2011 році почав керувати полком, до складу якого входило 90 рядових "казаків". У 2014 році, коли місто захопили окупанти, "казаки" приєдналися до терористів", – йдеться у повідомленні правоохоронців.

В обов'язки так званого "казачого полку" входила охорона кордонів псевдо-республіки та спільні патрулювання на окупованій території. Проти нього вже відкрили кримінальне провадження. "Крім того, отаман "зомбував" молодь, займаючись агітацією на підтримку влади фейкової республіки", – додали в прес-службі поліції.

Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 КК України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), затриманому загрожує позбавлення волі строком до 5 років.

5.ua

EXMO affiliate program