Польща перестала бути адвокатом України у світі, – Денисенко (відео)

8 июля 2017 г. в 17:00

Не треба забувати, що рейтинг партії «Право і справедливість» у Польщі – 27-28%. А є ще 70-72% інших поляків, які досі підтримували Україну і до певного моменту були адвокатами нашої країни. Зараз, безумовно, Польща не є нашим адвокатом і це потрібно дуже чітко усім розуміти. А «Право і справедливість» буде продовжувати грати на історії.

Таку думку висловив Вадим Денисенко, нардеп фракції БПП, учасник української частини парламентської асамблеї України і Польщі, в програмі Zіткнення з Роксаною Руно (щовівторка та щоп’ятниці о 20:00), коментуючи заяву міністра закордонних справ Польщі щодо можливого блокування вступу України до ЄС.

На переконання політика, заяви Ващиковського і Качинського не мають стосунку до того, хто в Україні перебуває при владі. «У Польщі це суто їхня історія, коли «Право і справедливість» пробує відвоювати ще більшу частину радикалізованого електорату. Причиною є те, що їм у спину дихає інша націоналістична партія.

Ці речі вони будуть на жаль підігрівати, доки є при владі. Тому це внутрішня польська історія, яка не має загальноєвропейського контенту. І її потрібно вирішувати на рівні стосунків Україна – Польща. А до внутрішнього українського контексту це не має жодного стосунку», – вважає учасник Zіткнення.

zik.ua

EXMO affiliate program