Помер прем'єр Криму Василь Джарти

17 августа 2011 г. в 09:48

Сьогодні вночі помер голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василь Джарти.

 1.jpg

Прем'єр-міністр Автономної Республіки Крим Василь Джарти помер в ніч на середу, повідомила його прес-секретар Віолета Лісіна.

"Василь Джарти помер вночі в Криму", - сказала Лісіна, передає ЛІГАБізнесІнформ .

Також вона повідомила , що прощання з Джарти відбудеться у четвер, 18 серпня, в Макіївці, мером якої він був тривалий час.

"Сьогодні в Сімферополі митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ Лазар поведе панахиду", - додала вона.

53-річний Василь Джарти останні пів року боровся з важкою хворобою. 8 серпня він повернувся до Криму з Москви, де йому зробили чергову операцію. Після неї Василь Джарти проходив реабілітацію в ялтинському санаторії "Гліцинія".

За даними ЗМІ, наприкінці минулого року лікарі виявили у прем'єр-міністра Криму рак, в Німеччині йому зробили операцію і він пройшов курс лікування. Після цього Василь Джарти повернувся на роботу в уряді автономії.

З його іменем місцеві оглядачі пов'язують жорсткий курс на встановлення на півострові етнополітичної стабільності і залучення західних інвестицій. Василь Джарти виступив з ініціативою створення урядової програми "Крим – перлина України", а також змін у чинному законодавстві, які розширили економічні повноваження кримського уряду.

Василь Джарти народився в Донецькій області, працював мером Макіївки, міністром охорони навколишнього довкілля України, був народним депутатом України від Партії регіонів. 16 березня 2010 року він був призначений прем'єр-міністром АРК.

 

Помер прем'єр Криму Василь Джарти

EXMO affiliate program