Попит на нафту впав через високі ціни

13 апреля 2011 г. в 10:16

Високі світові ціни на нафту негативно позначилися на об'ємі споживання вуглеводнів. 

 

Про це йдеться у щомісячному звіті про стан ринку нафти, підготовлений Міжнародним енергетичним агентством (IEA).

 

Згідно з даними IEA, в лютому 2011 року темпи росту попиту на нафту скоротилися в річному обчисленні до 2,9 відсотка. Для порівняння, в грудні минулого року вказаний показник складав 4,8 відсотки.

В той же час в IEA не змінили прогноз по попиту на нафту в поточному році. За розрахунками організації, він знаходитиметься на рівні 89,4 мільйонів баррелів в добу, що на 1,6 відсотка більше, ніж в 2010 році.

12 квітня на світових ринках ціни на нафту, знову відчутно знизилися на тлі побоювань інвесторів відносно того, що висока ціна на чорне золото може понизити попит на паливо.

Ціна травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів знизилася на 3,06 долара - до 120,92 долара за баррель.

На нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Merchantile Exchange) вартість травневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil знизилася на 3,67 долара - до 106,25 долара за баррель.

Нагадаємо, що різке зростання світових цін на нафту в останні місяці було викликане політичними конфліктами в країнах Близького Сходу і Північної Африки, які привели до зниження видобутку вуглеводнів.
 

Источник: tsn.ua 

 

Попит на нафту впав через високі ціни 

EXMO affiliate program