Поранених «айдарівців» вивозили з-під куль старим «Москвичем»

16 сентября 2014 г. в 00:50

Більшість смертей на полі бою настає через втрату крові. Тому дуже важливо доправити якнайшвидше поранених до медиків. Для цього бійцям і потрібні швидкі позашляховики та якісні кровоспинні препарати.


Про це розповіли учасники прес-конференції сьогодні, 15 вересня, які завершили автопробіг Німеччиною та Польщею.


Зокрема, активісти привезли запаси «ЦЕЛОКСу». Цей кровоспинний препарат - найкращий з-поміж аналогових. Так, принаймні, кажуть бійці, які побували на полі бою. Адже лише цей препарат забезпечує достатню медичну допомогу після поранень.


«Препарат – це хімічна речовина яка запікає рану. Всі інші аналоги надто сильно запікають, і додатково ще уражається відкрита рана. Якщо далі працюють лікарі – їм треба вирізати ту запечену тканину», - пояснює самооборонівець Сергій Чуріков.


«Айдарівці» не раз казали, що саме цей препарат, який, до слова, коштує до 50 євро за упаковку, перевірений у бою.


«Багато бійців гине саме від втрати крові. Тому й постає головне питання: як вивезти з поля бою поранених. Ось тому ми й купуємо джипи. До того ганяв старий «Москвич», під кулями, снарядами, не трасою - полями під’їжджав до поранених. Десь зупинився, десь застряг – людина може стекти кров’ю», - пояснив Сергій Чуріков.


До слова, сьогодні у Луцьку презентують джип, який за кошти, зібрані під час фестивалю «Бандерштат», підготували до "служби" в зоні АТО.

 

По материалам: volynnews

EXMO affiliate program