Порядок перетину дітьми кордону між материковою Україною та АР Крим можуть змінити

31 мая 2014 г. в 11:51

Порядок перетину кордону дітьми на межі Херсонської області та АР Крим залишився таким як і перетин меж будь-яких інших областей України, що дозволяє безперешкодно вивозити викрадених дітей на півострів і переховувати їх там.


763.jpgПро це під час прес-конференції заявив екс-уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко, передає кореспондент Страйку .


«На сьогодні для безперешкодного вивезення будь-якої дитини до Криму необхідно пред’явити на пункті пропуску лише свідоцтво про народження, яке не містить фотографії дитини. Ризик в тому, що під свідоцтвом про народження можна вивезти будь-яку дитину, зокрема й викрадену», – сказав він.


«Ми звернулись до Державної прикордонної служби про необхідність якнайшвидшого внесення змін до закону про забезпечення прав і свобод людей на окупованій території України і змінити та затвердити порядок перетину кордону Херсонської області і АРК відповідно до того порядку, який здійснюється при вивезенні дитини за кордон», – зазначив Павленко.

EXMO affiliate program