Породілля вже 20 днів після пологів не приходить до тями

1 ноября 2011 г. в 11:20

На Донеччині після пологів вже 20 днів не приходить до тями породілля. Її новонароджену донечку, яка цілком здорова, віддали бабусі.

vrach2.jpg
Тепер жінка розривається між лікарнею, де перебуває її єдина донька, і домом, де на неї чекає немовля. Для обох потрібні гроші, тим часом від держави на новонародженого малюка жінка не може отримати й копійки.

30-річна Мар'яна всю вагітність на здоров'я не скаржилася. Але під час пологів родова діяльність була дуже низькою. Лікарі для стимулювання дали пігулки, розповіла мати дівчини.

За добу після перших переймів лікарі запропонували кесарів розтин – мати погодилася. Дівчинку вагою 2,8 кг показали бабусі здоровенькою, але про доньку нічого не сказали. Виявилося , що після операції вона так і не опритомніла.

"Це не було передозування, це якась реакція алергічна. Це вже вирішують і думають чому - от вирішили, що саме на цей препарат на водний наркоз", - повідомила в.о. зав. пологовим відділенням Кіровської міської лікарні Валентина Кузьменко.

У тому, що Мар'яна впала в кому, мати звинувачує анестезіолога. Адже він навіть не зробив проби на наркоз, хоч інструкція до препарату "Тіопентал натрію" цього вимагає.

"В принципі, на тіопентал натрію не робиться тест. Наркоз ускладнився алергічною реакцією на "тіопінтал натрію" - є такий препарат, який вводить в наркоз, значить, ніхто це передбачити не міг", - заявив головний лікар Кіровської міської лікарні Володимир Шаблін.

Головний лікар медичної помилки у діях лікарів не бачить. Каже, що у 71-річного анестезіолога великий досвід роботи.

Але мати Мар'яни вже завтра планує написати заяву до прокуратури. А поки розривається між обласною лікарнею, куди перевели Мар'яну і домом, де її чекає 20-денна онучка Даринка. Щоб доглядати за немовлям жінка була змушена піти з роботи у чергову відпустку.

"Я хотіла оформити на дитину допомогу, мені кажуть - спочатку опікунство потрібно зробити - яке опікунство, якщо мати ще жива - це раз, на опікунство - там стос документів і ні копійки, нічого я в даний момент не маю - ось люди добрі допомагають", - каже мати дівчини Світлана Кутах.

Кожен день перебування доньки в реанімації обласної лікарні коштує матері майже тисячу гривень. Нещодавно породілля відключили від апарату штучного дихання, але від прогнозів на одужання медики поки утримуються.

 

Источник: ТСН

 

Породілля вже 20 днів після пологів не приходить до тями

EXMO affiliate program