Порошенко про заяви Путіна щодо України: «Йому воно свербить» (Відео)

17 июля 2018 г. в 12:44

Членство України в НАТО — це неменуча перспектива і те, що про це так багато говорить Путін, означає що для Росії членство України в Альянсі — це велика проблема.

Про сказав Президент України в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи результати переговорів 16 липня президентів США і Росії.

«Базуючись на моїй зустрічі з Трампом, яка відбулася напередодні на саміті Україна-НАТО, базуючись на підсумкових документах саміту НАТО, де стоїть у тому числі і підпис президента США Дональда Трампа, Україна була і залишається серед перших пріоритетів як НАТО, так і США. Те, що про це казав Путін, для мене є очевидним, що якщо так багато говорив, то і йому воно свербить», — сказав Порошенко про вислови президента РФ щодо України на брифінгу після переговорів з Трампом.

Також Президент України звернув увагу на те, що Путін фатично визнав, що в Криму так званий референдум проводили не місцеві сепаратисти, а саме Росія, бо президент РФ дослівно сказав: «Ми провели референдум».

«Не українці, не українська влада і народ, а вони провели референдум. Я думаю, що це є ще одним переконливим доказом незаконності анексії», — підкреслив Порошенко.

З приводу позиції США щодо України, то, зазначив Президент України, Трамп 16 липня після переговорів з Путіним не зробив якихось радикально інших заяв у порівнянні з тими, які робив раніше.

«Дуже добре, що президент Трамп не здав жодної позиції по Україні… наприклад, чий Крим», — підкреслив Порошенко.

Повна версія участі Президента України у прогарамі «Свобода слова» — телеканалу ICTV.

7days-ua.com

EXMO affiliate program