Потенціал армії «Новоросії» недостатній для війни з українською армією – Стрєлков

30 октября 2014 г. в 20:16

Сьогодні, 30 жовтня, Ігор Стрелков провів прес-конференцію, на якій говорив про проблеми, які спіткали самопроголошену «Новоросію» та про свої найближчі плани створення гуманітарного руху та його очолення.


Головною темою сьогоднішньої прес-конференції Гіркіна стала запровадження гуманітарного руху «Новоросія», який буде відповідати за збір і справедливий розподіл гуманітарної допомоги. Зі слів Стрелкова, гумдопомогу окремі особистості використовують зради особистого збагачення. У зв’язку з цим створюється рух, який буде боротися з подібними фактами.

“Ми постараємося виявити і викрити тих сумнівних особистостей і структури, які під приводом збору допомоги займаються особистим збагаченням”, – сказав Гіркін.

Окрім того, Стрелков розповів, що планується створити для воюючої «Новоросії» своєрідний тил.

“Ситуація в «Новоросії» залишається вкрай складною з точки зору забезпечення всім необхідним. У важкому становищі перебувають ополченці, які зустрічають холод, не маючи необхідного обмундирування”, – заявив колишній лідер ДНР.

Також Гіркін зазначив, що гуманітарна допомога РФ замість того щоб роздаватися – продається.

“Розуміючи, що офіційно надається Російською Федерацією допомоги недостатньо, а значна її частина потрапляє замість роздачі у вільний продаж, ми вважаємо своїм обов’язком створити незалежну систему збору, доставки і справедливого розподілу гуманітарної допомоги”, – каже Стрелков.

Окрім того колишній лідер ДНР зазначив, що бойові дії будуть продовжуватися:

«З дуже високою ймовірністю будуть відновлені повномасштабні бойові дії. Війна не закінчена. Перемир’я носить характер паузи, саме паузи. І вигідне воно виключно українській стороні, оскільки дозволяє переформувати й укомплектувати армію».

Також Гіркін повідомив, що піде знову служити в армію «Новоросії», тільки у разі катастрофічної ситуації:

«Попросив зарезервувати собі місце в піхотному підрозділі в якості рядового бійця».

Окрім того, Стрелков висловив думку, що потенціал армії «Новоросії» недостатній для війни з українською армією, а також, що «Новоросії» не вистачає одного: визнання де-факто «Новоросії» Російською Федерацією.

На питання журналіста про фактичний провал проекту «Велика Новоросія», Ігор Гіркін ухилився від відповіді, сказавши лише, що він не належить до керівництва РФ і до нинішнього керівництва «Новоросії», тому коментувати це питання не може.

На питання «Яким ви бачите майбутнє Новоросії?» колишній лідер ДНР сказав:

«Особисто для мене, головне в майбутньому, щоб Україна, Росія і Білорусія возз’єдналися».

Нагадаємо, Ігор Стрелков – полковник ФСБ Росії у відставці. Протягом декількох місяців був командиром бойовиків у Слов’янську, а пізніше очолив терористів ДНР. Гіркін «натворивши справ» втік із Донецька ще на початку серпня. Неодноразово зазначалося, що його хочуть вбити і те, що він сам хотів покінчити життя самогубством.

 

По материалам: 7days

EXMO affiliate program