Потоп у Києві: маршрутки плавали, а підземні переходи пішли під воду

6 июля 2011 г. в 16:52

У Києві через сильні зливи було затоплено кілька вулиць, на дорогах маршрутки плавали по вікна у воді, а на Шулявці підземний перехід повністю залило.

17a.jpg

 

Сьогодні, 6 липня, через сильну зливу повністю було паралізовано рух транспорту в різних районах Києва. Водою залило декілька підземних переходів, маршрутки та машини плавали по вікна у воді.

Зокрема, затопило вулицю Лугову біля торгового центру "Караван", там утворилася величезна калюжа, по коліно води, залило зупинки.

За словами очевидців, на вулиці Богатирській також залило зупинки. На Індустріальному мосту стояли тролейбуси, а машини і маршрутки теж були по вікна у воді. на Шулявці вода залила перехід.

Кияни були змушені пересуватися через величезні калюжі, рівень води в окремих місцях сягав одного метра.

У деяких районах столиці сильна злива супроводжувалася градом розміром з горошину. Так, град побив центр міста. Через негоду у місті утворилися величезні затори.

Нагадаємо, днями у Харкові сильна гроза і шквальний вітер затопили кілька вулиць і проспектів міста. Потік змивав людей, у воді плавали машини, а дерево, яке впало, убило жінку.

Нагадаємо, що минулого тижня в Україні лютував циклон.

Так, у Києві, як повідомлялося раніше, в результаті сильних дощів затопило будинки, підземні переходи, маршрути і "Меморіал пам'яті жертв Голодомору", біля Верховної ради провалився ґрунт. Підтопило перехід на станції метро "Позняки" і вестибюль метро "Героїв Дніпра", заливало і житлові будинки. За інформацією комунальників, в середньому було близько 40-50 звернень у зв'язку з протіканням дахів.

Тим часом в Одесі внаслідок сильного вітру впало більш як 500 дерев. За словами очевидців, щонайменше у двох місцях дерева впали на трамвайні дроти, через що рух трамваїв було перекрито; зареєстровано не менш ніж 5 випадків перекриття автомобільного руху деревом, що впало на проїжджу частину. Крім того, в результаті падіння дерева загинула літня жінка.

Складна ситуація і в Черкасах. Там вода не встигає зливатися водостоками, в окремих районах міста паралізовано рух автотранспорту. У мерії може бути ухвалено рішення про оголошення в Черкасах надзвичайної ситуації. Також стало відомо, що Державна автоінспекція в Черкаській області 29 червня обмежила рух мостом через Дніпро в Черкасах через те, що дамбу частково розмила дощова вода.

У Луганську проливні дощі і сильний вітер повалили дерева, затопили вулиці, викликали перебої зі світлом і зв'язком. 29 червня на Луганщині під час футбольного матчу блискавка вбила футболіста, ще 7 постраждали.

Раніше також повідомлялося, що через дощі і сильні пориви вітру в 9 областях країни було знеструмлено 154 населених пункти.

 

 

 

Источник: unian.net

 

Потоп у Києві: маршрутки плавали, а підземні переходи пішли під воду

 

EXMO affiliate program