Потужний обстріл Дебальцевого з боку бойовиків мешканці сприйняли як повномасштабний наступ

23 ноября 2014 г. в 09:08

Бойовики завдали потужного удару по Дебальцевому.


Бойовики з "Ураганів" та "Градів" завдали потужного удару по Дебальцевому в ніч з 21 на 22 листопада.


Бойовики цілили винятково по житлових кварталах. Те, що ціль була саме мирне населення, сумнівів немає. Під прицілом проросійських найманців опинився центр міста. Десятки житлових будинків або сильно пошкоджені, або геть зруйновані.


У Дебальцевому звикли до постійних звуків від залпів і ворожих куль, але руйнації минулої ночі вжахнули всіх - цей обстріл люди сприйняли як повномасштабний наступ.


Масштаби лиха могли бути й більшими, але кілька ворожих ракет не розірвалися. Вогонь упродовж двох годин вели з підконтрольних проросійським бойовикам населених пунктів - з Фащівського напрямку. Це практично на межі Донеччини й Луганщини.


Командир роти особливого призначення "Львів" розповідає, що деяких поранених діставали з вогню.


"Перш за все треба було витягти постраждалих, доставити, врятувати людям життя. З вогня забирали поранених, як жінок, так і чоловіків. Довозили до райвідділку міліції, де забирала швидка", - розповідає Руслан Дребот, командир роти "Львів".


В результаті обстрілу вдалося уникнути жертв, поранених — семеро. Вони усі зараз у лікарнях.


Окрім житлових будинків, ворог практично зруйнував будівлю місцевого суду і значно пошкодив центр зайнятості та кілька магазинів.


Загалом за останній тиждень на наближених до міста територіях сепаратисти та російські бойовики значно активізувалися. Поновлення й посилення обстрілів збіглося з новим підкріпленням, яке бойовики отримали з Росії, зокрема з Ростова. У Дебальцевому чергової ночі люди чекають із неабияким острахом.


Нагадаємо, Дебальцеве упродовж довгого часу знаходиться під прицілом бойовиків. Терористи інтенсивно обстрілюють силовиків, які знаходяться під цим містом.


По материалам: ТСН

EXMO affiliate program