Правоохоронці здавили адвокату статевий орган, щоб відмовився від підзахисного

27 августа 2011 г. в 11:12

У Черкасах за допомогою пакета та здавлювання статевого органа правоохоронці намагалися примусити адвоката відмовитись від підзахисного.

 milic1.jpg

Тортури від охоронців порядку тривали близько години. Постраждалий адвокат Дмитро Карпенко вже тиждень на лікарняному ліжку. Поруч крапельниця, ліки та посібник для захисту у кримінальних справах.


Струс головного мозку, численні забиття, синці, гематоми по всьому тілу. Це намагання юриста відстояти права свого підзахисного. Інцидент почався біля воріт місцевого суду, звідки намагалися вивезти підозрюваного.


"Ми встаємо перед цими воротами і я кажу – люди звільніть особу, бо вона незаконно тримається під вартою", - повідомив Карпенко.


Після цієї вимоги з автомобіля виходять люди в масках. Нападають, заламують руки, одягають кайданки, валять на землю і починають бити. Потім адвоката запихають в автівку і надягають на голову пакет. Але на цьому тортури не закінчилися, запевняє адвокат.


"Тортури тривають в автомобілі та на подвір'ї УБОЗу. Один бере за одну ногу, інший за другу, а третій здавлює статевий орган і каже ти будеш адвокатішко ще захищати Кучеренка. Це дуже боляче, я кричав але навпаки на мої крики ще більше було агресії ", - пригадує Дмитро.


В міліції не заперечують – інцидент на подвір'ї суду був. У конфлікті розбирається прокуратура. Вся ситуація зафіксована камерами відео спостереження.


Всі ці відеоматеріали передані до прокуратури і вона винесе своє процесуальне рішення. Наразі відео із камер спостереження і міліція, й прокуратура відмовляються оприлюднювати. Принаймні до остаточного вердикту слідчої перевірки.


Лікарі і свідки побиття від коментарів утрималися. Дмитро Карпенко впевнений – вони бояться за власне життя.


"Я також переживаю за своє життя і хочу зробити заяву, якщо щось зі мною трапиться, - це справа рук Черкаського УБОЗ", - заявляє адвокат.


Раніше на Рівненщині спалахнув скандал. Депутат районної ради Володимир Жовкла заявив, що його з особливим цинізмом силоміць напоїли горілкою і побили бійці "Беркута".

 

Источник: tsn.ua

 

Правоохоронці здавили адвокату статевий орган, щоб відмовився від підзахисного

EXMO affiliate program