Прийомні батьки згвалтованої 6-річної дівчинки готують її до операції

4 апреля 2011 г. в 12:43

6-річній вихованці харківського дитбудинку, що стала жертвою зґвалтування, терміново потрібна операція. Про це заявляють її прийомні батьки дівчинки.   

 

В Ізраїлі вони вже відшукали медиків, які готові взятися за доволі складне хірургічне втручання. Проте, розпочати операцію лікарі начебто не можуть, доки не побачать результатів судово-медичних експертиз. У міліції надавати ці документи відмовляються. Кажуть – до закінчення слідства просто не мають на це права. По допомогу обурені батьки вже звернулися до Президента, Міністра внутрішніх справ та Генпрокурора.

Харків’янин Денис Котенко і досі не показує журналістам свою прийомну дочку. Не хоче травмувати дитину, якій і так добряче перепало. П’ятирічну Валю подружжя Котенків вдочерило ще наприкінці 2009-го. Вже з перших днів дівчинка стала дивно поводитися.

Валя скаржилася на біль у низу живота. Лікарі констатували – дівчинку неодноразово ґвалтували. До того ж і у неприродній спосіб. Батьки впевнені - винні працівники дитячого будинку. За словами самої дівчинки, її там кілька разів заводили до кімнати, де з нею був якийсь дядько. У сиротинці ж , як і в міському управлінні освіти, такі слова назвали вигадкою дитячої уяви.
З дня порушення кримінальної справи минув вже рік, а того, хто ґвалтував дівчинку, поки не встановили. Подробиці розслідування міліція тримає у таємниці як від журналістів, так і від батьків. Правоохоронці запевняють – вони вже точно знають, що зґвалтування сталося не у дитячому будинку, а значно раніше.

Батьки запевняють - питання хто винен для них принаймні сьогодні - не актуальне. Їх більше цікавить інше - що робити. Оскільки здоров‘я та подальше життя дитини - під загрозою.


Допомогти Валі може операція у Ізраїлі. Тамтешні лікарі згодилися її провести. Втім не назвали конкретну ціну. Лише приблизну - п‘ятдесят тисяч доларів. Для детального аналізу стану здоров‘я дитини медики просять первинні документи судово-медичної експертизи де описані усі травми дівчини. У міліції ж їх не дають. Причина поважна - буде порушена таємниця слідства. А це зашкодить передусім дитині.

Батьки могли б звернутися і до незалежних лікарів. Але й ті не беруться - аби їм потім не закинули втручання у слідство. Сім’я вже написала відкритого листа до Міністра внутрішніх справ, бо інакше каже ніяк – якщо міліція не дасть їм висновок експертів про травми, то дитина не отримає лікування і може стати калікою. Ще два листа батько відправив до Генпрокуратури і Президента. Окрім прохання порушити таємницю слідства у них скарги на міліцію. Мовляв та не хоче шукати педофіла, оскільки той у дитячому будинку.

У міліції знімальній групі повідомили, що батько може просто звозити дитину до Ізраїлю, аби там дівчину оглянули і сказали що саме потрібно робити і скільки це буде коштувати. Тим більше, що з країною безвізовий режим. Тоді і порушувати таємницю слідства буде не потрібно. 

 

 

Подробности смотрите в вечернем выпуске передачи "Надзвичайні новини" в 19.25 на телеканале ICTV

 

 

 Прийомні батьки згвалтованої 6-річної дівчинки готують її до операції

EXMO affiliate program