Прикордонники присікли спробу двох турецьких суден побраконьєрити в наших територіальних водах

4 мая 2011 г. в 18:35

Українські прикордонники суворо присікли спробу двох турецьких суден побраконьєрити в наших територіальних водах. Після того, як іноземці відмовились зупинитись та спробували втекти, охорона відкрила вогонь із автоматів та гармат.


Інцидент стався поблизу західного узбережжя Криму. Загін морської охорони помітив два турецьких човни, які браконьєрили в українських територіальних водах. Коли іноземцям наказали зупинитися, ті роз’їхались врізнобіч. Навздогін за більшим з них кинувся корабель охорони, на затримання меншого вийшло інше прикордонне судно.

Прикордонники з’ясували, що великий човен торік уже затримували за браконьєрство. Тоді турки сплатили штраф на майже 100 тисяч гривень, однак бажання ловити чужу рибу це в них, схоже, не відбило. Коли екіпаж утікачів проігнорував накази зупинитися, прикордонник вдалися до крайніх заходів.

Ігор Ткачук, командир севастопольського загону морської охорони:
Командиром корабля «Миколаїв» було прийнято рішення для проведення попереджувальної стрільби для зупинки суден порушників.

Проте навіть постріли не зупинили втікачів і ті продовжили рух додому. Переслідування тривало до пізньої ночі. Браконьєри продовжували ігнорувати автоматичні постріли, після чого прикордонники попередили турків уже гарматним вогнем.

Про інцидент сповістили дипломатичні представництва Туреччини та Румунії, внаслідок чого назустріч обом катерам вийшов човен турецької охорони. Судно своїх співвітчизників ті зупинили лише над ранок.

На борту затриманого судна виявили понад 50 кілометрів сіток, а також криги і тари для зберігання риби. Штраф за браконьєрство для екіпажу цього разу сягне 20-ти тисяч доларів. Їхнім колегам пощастило трохи більше. Друге турецьке судно-втікач було просто видворено за межі України. За останній тиждень це вже третій випадок браконьєрства іноземців на нашій території.

Ігор Ткачук, командир севастопольського загону морської охорони:
Під час затримання екіпаж корабля проявив професіоналізм та мужність в затриманні судна-порушника законодавства. Особовий склад корабля буде заохочений адміністрацією ДПСУ та начальником регіонального моруправління.

 

Прикордонники присікли спробу двох турецьких суден побраконьєрити в наших територіальних водах

EXMO affiliate program