Про незабутню подорож малечі до повітряних воріт міста-героя Харкова (ФОТО)

25 марта 2011 г. в 11:55

Днями вихованці Харківського обласного притулку для дітей та дитячого будинку для дітей «Гармонія» разом зі своїми вихователями побували на екскурсії в комплексі аеропорту «Харків», організованій працівниками лінійного відділу в аеропорту «Харків» та відділу кримінальної міліції у справах дітей Головного управління МВС України в Харківській області.

 

Заступник начальника лінійного відділу майор міліції Андрій Захаров розповів дітям про роботу підрозділу, що охороняє громадський порядок та забезпечує боротьбу зі злочинністю на повітряних суднах цивільної авіації, на службово-технічній території з усіма будівлями і спорудами аеропорту «Харків», територія якого складає понад 289 га.
Працівники підрозділу – начальник СОГП майор міліції Олег Скригін, оперуповноважені капітан міліції Ігор Стрюк, старший лейтенант міліції Дмитро Майстренко, оперуповноважений старший лейтенант міліції Елеонора Леташкова також розповіли про роботу міліції та запросили малих гостей до приміщення міжнародного пасажирського терміналу аеропорту «Харків», де до розмови приєднався Сергій Макацеба. В минулому військовий льотчик, ветеран Військово-Повітряних Сил, а нині – заступник директора ТОВ «Нью системс АМ» надав різноманітну та вкрай цікаву інформацію про функціонування всіх служб аеропорту та перспективи його подальшого розвитку.


Хлопці та дівчата почули цікаву історію аеропорту, а саме – про стару будівлю Харківських повітряних воріт – пам’ятку архітектури. Крім того екскурсанти дізналися про особливості різноманітних професій, що забезпечують безперебійну роботу та обслуговування авіарейсів. Професія стюардеси та диспетчера особливо зацікавила дітей: більшість дівчат висловили бажання працювати стюардесами, а хлопці – пілотами та міліціонерами.


Як справжні туристи, хлопці та дівчата проходили паспортний контроль, контроль на безпеку та дізналися про роботу спеціалістів, що забезпечують такий механізм. Ця процедура дуже сподобалась молоді. Крокуючи цим маршрутом, у дітей виникали різноманітні запитання, на які вони тут же отримували відповіді.


Інженери з безпеки дозволили дітям оглянути злітно-посадочну смугу, неподалік від якої приземлявся літак Ембайер, який є прототипом Боїнгу. Дітям було цікаво спостерігати, як відбувається висадка пасажирів та технічне обслуговування повітряного судна. Не менш цікавим стало ознайомлення з навчально-тренувальним макетом літака ТУ-154, який призначений для відпрацювання дій у позаштатних екстремальних ситуаціях.
Колективне фото, зроблене того дня біля двох літаків Як-40 та СL-30, останній з яких забарвлений кольорами улюбленого футбольного клубу «Металіст», ще довго нагадуватиме і працівникам міліції, і дітям про незвичайну екскурсію, організовану працівниками ВКМСД.


Доповненням до цікавої подорожі було також ознайомлення підлітків з вибухонебезпечними речовинами, суворо забороненими не лише в аеропорту і літаку, але і в будь-якому іншому місці. Експерт вибухотехнічної служби НДЕКЦ при ГУМВС в області капітан міліції Віталій Гончар, коментуючи в чому полягає небезпека таких речей, продемонстрував їхні зразки з числа вилучених та досліджених. Досить детально він розповів дітям, що при зіткненні з вибухонебезпечними предметами в жодному разі не треба їх торкатися та негайно повідомити про це дорослим.


По завершенню спілкування діти та вихователі висловили щиру подяку всім, хто забезпечував проведення цієї цікавої екскурсії. Старший оперуповноважений в ОВС ВКМСД Головного управління підполковник міліції Вікторія Стеценко висловила сподівання, що відвідання лінійного підрозділу міліції та аеропорту посприяє всебічному розвитку дітей, а можливо, визначить їхній подальший життєвий та професійний вибір.

image001.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 image003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 image005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 image0079.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 image009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 image011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про незабутню подорож малечі до повітряних воріт міста-героя Харкова (ФОТО)

 

EXMO affiliate program