Прокуратура порушила кримінальну справу проти донецьких міліціонерів

21 апреля 2011 г. в 12:25

У Донецьку прокуратура порушила кримінальну справу проти міліціонерів, які із застосуванням наручників затримали і доставили до відділку простого перехожого.

 

Втім, самі міліціонери стверджують – це наклеп, через проблеми з законом самого потерпілого.
потерпілий.

 

Роман повертався додому пізно. На вулиці його перестріли правоохоронці. Парубку, начебто, без пояснень заламали руки, посадили у машину та відвезли до опорного пункту.


Роман Савісько  -  нарікає на міліцію:

Отношение было очень грубое, просился в туалет - не отпускали, сидел в наручниках. Просил наручники снять, ничего не снимали.


Хлопця відпустили лише коли до відділку прийшла його матір. За словами жінки - без жодних пояснень.


Наталія Мєднова -  мати:
Я не знаю, может быть - заработок, может быть, другая какая-то провокация, я точно сказать не могу, только они могут на этот вопрос ответить.


Після цілої ночі у відділку родина звернулася до прокуратури. Проти трьох співробітників міліції там порушили кримінальну справу за перевищення службових повноважень. Тепер правоохоронцям світить до 8 років позбавлення волі, оскільки, як встановило слідство, Романа затримали  на вулиці   просто так.


Вікторія Крамаренко, старший помічник прокурора:
Потерпевший никаких противоправных действий не совершал, никакого обвинения в совершении преступления либо админправонарушения ему предъявлено не было.


ЗА ЗАКОНОМ: Адміністративне затримання не може тривати більше трьох годин. Після встановленню особи вас обов‘язково мають відпустити.

 За підозрою у криміналі затримати можуть з трьох причин:

- якщо вас застали під час скоєння злочину,
- якщо свідки та потерпілі відкрито вказують на вас,
- або ж коли на вашому одязі чи вдома знайдено явні сліди злочину.

Міське управляння міліції одного з правоохоронців звільнило. Кажуть були причини. Але ще двоє, причетних до цієї справи, і далі  працюють.


Роман Романов, заступник начальника міліції Донецька:

Только суд может принять решение - виноват человек или нет.


Міліціонери свою провину заперечують. Ніхто наручники на хлопця не вдягав. Була нібито звичайна перевірка документів. Більш того – затриманий, як кажуть міліціонери, добровільно погодився поїхати з ними у відділок.


Максим Гончаров, звільнений міліціонер:
У этого парня были проблемы на тот момент с законом, и может быть он таким образом хотел решить ее. Сказать, что мы незаконным путем доставили его в милицию, и таким образом надавить на нас, чтобы мы помогли решить их вопрос.

 

Юристи говорять: доказати неправомірність дій міліціонерів у таких випадках вкрай важко. Тому рекомендують – якщо ви вважаєте що до вас ставляться незаконно або затримали неправомірно – одразу телефонуйте до чергового міліції. як правило усі виклики там фіксуються.Як мінімум правоохоронці можуть просто злякатися відповідальності.


Сергій Осика -  юрист:
Т.е. хочется ему или не хочется, проведут служебное расследование.


Зараз міліціонери чекають суду. Саме він остаточно вирішить – законно правоохоронці затримали хлопця чи все таки перевищили свої повноваження.


Роман Савісько, нарікає на міліцію:

Я считаю, что вот эти люди, которые называются сотрудники милиции, что не место им работать в органах, а где-нибудь в селах, на заводах, на шахтах, где-нибудь на лопатах, но не в органах – они делают еще хуже.

 

Максим Гончаров, звільнений міліціонер:
Я хочу вернуться в милицию, это было моей мечтой, мне нравиться там работать, и весь процесс работы мне очень нравится.  

 

Подробности смотрите в вечернем выпуске передачи "Надзвичайні новини" в 19.25 на телеканале ICTV

 

Прокуратура порушила кримінальну справу проти донецьких міліціонерів  

EXMO affiliate program