Просить грошей на лікування: спливли подробиці жорстокого побиття британця у Києві

23 января 2018 г. в 00:17

Побитий у центрі Києва через свою зовнішність британець Ліам Ентоні заявив, що Україна сподобалася йому незважаючи на неприємний інцидент.

Зазначається, що Ліам провів у Києві два дні і вже збирався додому - вийшов із валізою на вулицю, але біля Михайлівського собору на нього напали невідомі.

Спершу в нього кидалися сніжками та штовхали ногою валізу, а потім повалили і побили. За його словами, під час нападу одну із пірсінгових прикрас загнали всередину губи - її довелося розрізати. Розріз також у міліметрі від ока, а крім того, розбиті ніс і передні зуби.

При цьому Ліама не пограбували. Своїх кривдників, трьох молодих людей, він не запам'ятав, оскільки вони були в капюшонах. Ліама в крові виявила киянка, психолог Марія Макуха, яку хлопець вважає своєю рятівницею. Вона провела з ним п'ять годин, надавши першу допомогу і виступивши в ролі перекладача у всіх місцях, куди довелося звернутися - у швидкій допомозі, поліції.

"Проходячи по Трьохсвятительській, я побачила закривавлену людину, а поруч кілька стривожених чоловіків. Перехожих там мало. Ті, хто стояв навколо Ліама, намагалися викликати швидку допомогу. Але нічого не було ясно, що відбувається", - розповіла жінка.

За її словами, поки їхала швидка, хлопця намагалися завести в сусідні офіси, щоб хоча б умити і зігріти, але їх не пустили. Деякі охоронці навіть досить агресивно реагували на прохання про допомогу.

Марія розповіла, що в лікарні потерпілого взяли швидко, пропускали без черги, коли вона говорила, що у хлопця скоро літак.

"Ліам вражений нашою медициною. Зазначив, що з нього не взяли грошей - заплатив тільки за плівку для рентгену 200 грн", - заявила вона, додавши, що складніше було в поліції, де не дуже хотіли приймати заяву.

"Поліцейські говорили, що це все буде довго, Ліаму потрібно буде приїжджати через тиждень до Києва для слідчого експерименту... Але він сказав, що приїде, оскільки хоче, щоб злочинців покарали", - сказала Макуха.

З Ліамом вони тепер будуть підтримувати зв'язок і далі йому допомагати. Запевняє, що багато людей не пройшли повз цієї історії. Дзвонять їй, пропонують безкоштовні юридичні послуги.

"Навіть телефонували зі Львова. Жінка-британка, вона заміжня за львів'янином, пообіцяла дипломатичну допомогу".

Як не дивно, але сам Ліам пише в Facebook, що Україна йому сподобалася. Він музикант за освітою, а подорожі - його хобі. Хлопець нещодавно був у Румунії, потім у Японії - саме там йому дуже сподобався стиль "аніме", і він перефарбував волосся у рожевий колір. Пише, що у нього традиційна сексуальна орієнтація, просто подобається епатажний стиль.Також хлопець написав у соцмережі, що його ніс і зуби серйозно постраждали, і попросив грошей на лікування. Крім того Ліам поскаржився на те, що нападники зламали йому телефон.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program