Противники пенсійної реформи лягли під ноги депутатів Ради

5 сентября 2011 г. в 13:02

Пеперд входом до будівлі комітетів Верховної Ради у Києві лягли на землю представники незалежних профспілок, намагаючись перешкодити депутатам пройти на погоджувальну раду.

 4.jpg

Акція направлена проти пенсійної реформи, яку на цій сесії мають остаточно завершити депутати. Серед кількох десятків учасників акції проти прийняття реформи здебільшого молодь, частина з них студенти.


Лежачи, мітингувальники вигукували: "Депутати на заводи, хай працюють і уроди!", "Вийди на вулицю, бо не вийдеш на пенсію!", "Депутати-паразити не дають нам вільно жити".


Ще частина молодих людей тримала плакати з написами "Спасибі правлячому класу за Президента Піночета", "Реформатор, іди в театр".


Разом з цим вони викрикували: "Владні капризи породжують кризи", "Україна - Гондурас, Янукович - Піночет".


"Ми намагаємось не допустити прийняття пенсійної реформи, яка найбільша вдарить по молоді. Адже зміни, зазначені у пенсійній реформі, найбільше вдарять по тим, хто ще не вийшов на пенсію", - каже один з організаторів акції Олексій Ветров.


Деякі депутати, намагаючись увійти до будинку, змушені були переступати через молодих людей, які лежали на асфальті. Так, через одного з протестувальників, вибачаючись, переступив регіонал Василь Кисельов.


Але загалом великих незручностей для депутатів ця акція не створила – міліціонери забезпечили їм вузький прохід між протестувальниками і дверима.


Організатором акції є Автономний союз трудящих за підтримки незалежної студентської профспілки "Пряма дія" і профспілки "Захист праці".


Нагадаємо , закон про пенсійну реформу було прийнято 8 липня. Депутати збиралися повернутися до неї у вересні - потрібне переголосування, бо через прискорену процедуру прийняття різні статті закону містять норми, які не узгоджуються між собою. 5 вересня депутати після літніх канікул вперше збираються на роботу.

 

Источник: tsn.ua

 

Противники пенсійної реформи лягли під ноги депутатів Ради

EXMO affiliate program