Путін не зупиниться на Криму і Донбасі, а далі розвалюватиме Україну, – екс-депутат ВР Криму (відео)

7 августа 2017 г. в 20:30

Путіну не цікавий Крим і Донбас, його діяльність спрямована на розвал України.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив Андрій Сенченко, депутат Верховної ради АРК 2002-2006 рр, нардеп ВР України V-VII скликань.

«На мою думку Путін не збирається нічого вирішувати ні щодо Криму, ні щодо Донбасу, він хоче далі знищувати нашу державу. Доки в нього залишиться право і можливість формувати порядок денний в Мінську чи Нормандському форматі, доти не буде вирішене питання Криму і Донбасу», – вважає Андрій Сенченко.

На переконання політика, Україні потрібно повернутися до переговорів з учасниками Будапештського меморандуму.

«Насправді потрібно повертатися до Будапештських гарантій і сідати за стіл з гарантами. За цим столом потрібно обговорювати міри щодо примусу до миру Росії і звільнення наших територій. Вони мають бути настільки жорсткі, аби процес реально почався», – зазначив Андрій Сенченко.

За словами Сенченка, у сьогоднішньому вигляді санкції триватимуть десятиліттями і завдадуть значних збитків країнам, які їх запроваджували. Водночас, вони не сприяють поверненню Донбасу.

«Такі санкції розтягуються на десятиліття і приносять збиток не лише тим країнам, щодо яких вони направлені, але й тим, які вводили. Тому, треба різко їх робити жорсткими. Я цілком впевнений, що якщо б була адекватна реакція на окупацію Криму у вигляді санкцій, то ми б зараз були зовсім в іншому стані і Росії не було б ні на Донбасі ні в Криму», – підсумував гість студії.

EXMO affiliate program