Путіну поставили запитання про різанину його людьми жителів Донбасу: глава РФ дав дивну відповідь (видео)

16 декабря 2017 г. в 22:11

Український журналіст Роман Цимбалюк під час щорічної прес-конференції президента РФ, задаючи запитання Володимиру Путіну, заявив, що його люди займаються різаниною на Донбасі.

Відео зі словами журналіста і відповіддю Путіна опубліковано на YouTube.

"Якщо ви все-таки виграєте вибори, можливо, ви будете і далі займати таку абсурдну позицію по Донбасу, за миротворцям?.. І на практиці, люди, які там вирішують питання, вони і займаються різаниною населення Донбасу...", - запитав Цимбалюк.

У свою чергу, Путін знову заявив, що російській армії на Донбасі немає.

"Російської армії на території Донбасу немає, але там дійсно створені певні військові, міліцейські формування, які є самодостатніми і готові відбити будь-які великомасштабні військові акції проти Донбасу", - зазначив президент РФ.

За його словами, створення таких формувань відповідає інтересам людей, які проживають у ОРДЛО, інакше там відбудеться різанина, як у Сребрениці (вбивство близько 8000 мирних жителів з числа боснійських мусульман у 1995 році, яке було здійснено Армією Республіки Сербської).

"Тому що якщо у них там не буде такої можливості, то різанина і навіть гірше, ніж у Сребрениці, буде здійснено так званими націоналістичними батальйонами, і їх ніщо не зупинить, в тому числі і звернення, як мені радили деякі західні колеги (у випадку розвитку подібних подій) на правозахисні міжнародні організації", - заявив російський президент.

Апостроф

EXMO affiliate program