Разумков пояснив причину провалу кремлівського проекту «Новоросія» (Відео)

18 октября 2018 г. в 16:44

Росія легко захопила Крим, а тому ворог вважав, що так само просто буде у Луганську і Донецьку. Потім в Херсоні, Одесі, Дніпрі. Та проект «Новоросія» провалився, зокрема, завдяки добровольчому і волонтерському руху, який став захищати Донбас від початку агресії.

Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK висловив політтехнолог, директор Української політконсалтингової групи Дмитро Разумков.

«Країна не достатньо зробила, щоб зупинити війну. І це не громадянський конфлікт, як дехто намагається подати. Я розумію, що по ту сторону воюють також українці. Проте ідеологами і спонсорами зброї не є вони. Більшість людей дійсно не готові до капітуляції та здачі Криму, Донбасу. Та й якщо ми віддамо нашу територію — війна пошириться на інші області», — наголошує експерт.

Крім того, він пояснює чому проект «Новоросія» провалився.

«Дуже легко було забрати Крим, тому Росія думала, що буде просто і на Донбасі. Мовляв, зайшовши в Донецьк та Луганськ, вдасться набрати обертів і захопити Херсон, Миколаїв, Дніпро, Запоріжжя, Одесу. Тому я переконаний, що якби не добровольці і волонтерських рух, ситуація була би страшнішою», — коментує політтехнолог.

Через це Україна не може просто так віддати свої території та оголосити мир Росії, підкреслює директор Української політконсалтингової групи.

«Росія на мир не піде. Вона зараз хоче закріпити за собою Крим. Проте з Донбасом інша історія. РФ бажає його повернути, але повністю на своїх умовах! Це не влаштовує Україну. Тому, я вважаю, що простої відповіді на те, як закінчити війну на Донбасі, у нікого нема», — зазначає експерт.

Він звертає увагу на те, що зараз чи не всі політичні партії обирають для своєї кампанії гасла, які закликають до миру.

«Жодна партія, зокрема БПП, не кричать про те, що Україні потрібна війна. Всі говорять, що нам треба мир. Свого часу суспільство повірило, що війну ми закінчимо за два тижні. Та так просто покласти край протистоянню неможливо. Мир — це тоді, коли дві розірвані половинки стануть одним цілим», — каже Дмитро Разумков.

zik.ua

EXMO affiliate program