Рибалка провів у крижаній воді 16 годин

3 декабря 2010 г. в 22:03

Валерій Герасименко нині посміхається, а ще кілька годин тому ледве не став кормом для риб. Чоловік разом із друзями рибалив на озері. Невдовзі приятелі роз'їхалися, а він затримався. Аж раптом човен почав тонути. В крижаній воді чоловік провів понад шістнадцять годин - уже й не сподівався на порятунок.

 

Валерій Герасименко, постраждалий
Вынимал якорь, якорь застрял в коряге , пытался вырвать и мотор намотал верёвку, волна была большая и в лодку вода начала набиратися через корму.

Мобільний телефон намок, тож чоловік не міг викликати допомогу. Та Валерієві пощастило: за кілька годин течія винесла його на мілину.

Валерій Герасименко,постраждалий
Сначала так в воде стоял, думал может, будут искать, пока никто не придал особого значения, никто не искал . Перевернул лодку, сел. На носок, сделал себе палатку и вот так вот ночь просидел.

Тим часом друзі рибалки виявили його відсутність на березі й забили на сполох. Вони кинулися шукати товариша. Коли стало темно, похолодало до мінус восьми та посилився шторм - звернулися по допомогу до рятувальників. Пошуки тривали всю ніч. Лише о п'ятій ранку еменесівці помітили поблизу островів перевернутий човен і яскравий рятувальний жилет на рибалці.

Володимир, товариш постраждалого
Это чудо, что 17 часов проведя в воде остался жив наш друг, большое спасибо ребятам с мчс, котоые спасли.

Андрій Власенко, керівник відділу ГУ МНС у Черкаській області
В даному випадку цю людину врятувало феноменальне здоров'я і жилет, жилет його врятував сто відсотків, а так хочу порадити слухайте погоду. Якщо вітри, сидіть дома.

Нині Валерій - в лікарні, з діагнозом - переохолодження.

Олександр Шиленко, лікар
В настоящее время проводится комплекс мероприятий, чтобы компенсировать потерю тепла организмом , на то, чтобы восстановить кровообращение, на то, чтобы те патологические последствия, которые могут наступить - не наступили.

За словами медиків, наслідки такого довгого перебування в крижаній воді передбачити неможливо. Адже переохолодження дуже підступне, і його дія проявляється не одразу.

Марина Борисполець, Станіслав Кухарчук

 

Джерело: НТН

EXMO affiliate program