Рівненський депутат заявив, що бійці "Беркута" його напоїли горілкою і побили

10 августа 2011 г. в 11:38

На Рівненщині спалахнув скандал. Депутат районної ради Володимир Жовкла стверджує, що його з особливим цинізмом силоміць напоїли горілкою і побили бійці "Беркута".

 31.jpg
За словами чоловіка та його дружини, бійці спецпідрозділу знущалися з нього фізично, заливали горілкою і ледь не втопили у річці. Утім, міліція це категорично заперечує і на свій захист наводить відео-докази.

Як розповів Володимир Жовкла, вночі він повертався з Дубровиці додому у село. Один з міліціонерів, що стояли на узбіччі, рукою почав зупиняти депутата, а коли той проігнорував вимогу, і поїхав далі - правоохоронці відкрили по ньому вогонь, стверджує чоловік.

"Я метрів 150-200 набрав хід, перший вистріл по моїй машині, вони не попали, далі знову стріляли, за четвертим вистрілом вони попали мені в машину", - заявив Жовкла.

Його дружина Тетяна каже, що правоохоронці під'їхали за її чоловіком до будинку, надягли кайданки і почали бити. Депутат стверджує, що міліціонери забрали його авто. Коли їхали в райвідділ, пробили днище і двигун заклинило. Авто покинули при дорозі, а його силоміць напоїли горілкою і повезли до річки, де тричі брали за ноги і "топили".

У бійців спецпідрозділу інша версія. За їхніми словами, авто зупиняли, бо воно ледь не врізалось у них. А коли водій утікав, то сам пошкодив машину. Тоді його і затримали. До того ж, запевняють беркутівці, не стріляли узагалі.

"Не поїли, не стріляли і не били його – все було в рамках чинного законодавства", - сказав представник підрозділу Олег Лампіка. Правоохоронці показали висновок медиків, за яким депутат був напідпитку і відео, зняте на мобільний телефон, на якому чоловік зізнається, що випив "грам 200".

Однак депутат наполягає на своїй версії події. Він зняв побої і написав заяву до прокуратури.

 

Источник: tsn.ua

 

Рівненський депутат заявив, що бійці "Беркута" його напоїли горілкою і побили

EXMO affiliate program