Росія має сили лише на один удар. До 22 травня наступу не буде

7 мая 2015 г. в 08:10

Українсько-російська війна напередодні 9 травня переходить у стадію чергової ескалації: війська РФ і підконтрольні їм бандформування, порушуючи мінські угоди, дедалі частіше застосовують важку ствольну і реактивну артилерію.

 

Тристороння комісія Україна - Росія - ОБСЄ фактично паралізована через вимоги Москви, але намагається створювати видимість роботи.

 

Джерела ЛІГАБізнесІнформ , знайомі з ситуацією в зоні АТО, стверджують, що чекати чергового наступу російських військ і найманців до 21-22 травня - дати саміту Європейського Союзу - не слід.

 

Офіційно Генеральний штаб ЗСУ постійно готується до відбиття російського наступу. Однак неофіційно співрозмовники у владі кажуть, що не чекають наступу російських військ в найближчі тижні. "Не варто очікувати наступу російських військ після 9 травня. Аж до 22-го - до саміту Східного партнерства у Ризі - точно нічого не буде", - упевнене одне з джерел.

 

Крім того, в Адміністрації президента України кажуть, що "у Росії є сили на один удар". "Вони можуть зайняти нові території, але утримувати їх не в змозі. Тому "прориву на Крим" також не очікується", - сказало джерело.

 

А ось доля окупованих районів Донбасу, здається, майже вирішена - вони не потрібні ні Росії, ні Україні. У всякому разі, Київ на умовах Москви ці території в українське політико-правове поле повертати не буде і платити терористам відмовляється.

 

Здесь «русский дух»: в оккупированном Стаханове и не пахнет «ЛНР», везде - российская символика и разруха
 

EXMO affiliate program