Росія «подарувала» Криму небезпечного шкідника: оприлюднено відео

19 июля 2017 г. в 16:49

У анексованому Кримському півострові місцеві жителі почали масово скаржитися на справжнє нашестя азіатської перелітної сарани. На даний момент відомо, що шкідник був виявлений відразу в трьох районах півострова – Радянському, Джанкойському та Красноперекопському. Всього личинки сарани були виявлені на площі більше однієї тисячі гектар.

За інформацією “Крим. Реалії“, боротися з комахами заважає спека, тому що отрута діє тільки при температурі нижче 27 градусів, інформує видання «Народна Правда».

По словам кандидата біологічних наук, співробітника Інституту зоології Національної академії наук України Григорія Попова, паразити потрапили до Криму з Росії, а її осередок, імовірно, перебуває у Краснодарському краї.

“Є осередки. Швидше за все, до Криму сарана потрапила з Краснодарського краю Росії, де вона накопичується роками та тихесенько існує, не підвищуючи чисельність, в гирлах великих річок. Вона здатна долати сотні кілометрів, а 300-400 кілометрів для неї не є питанням. Головна особливість сарани – вона реагує на будь-які погодні зміни поточного року”, – зазначив науковець.

За його словами, навіть якщо зараз в Криму нашестя сарани запинять, є великі ризики, що ситуація повториться наступного року.

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program