Російські окупанти знищують екологію Криму

24 апреля 2015 г. в 20:26

Російські окупанти в Криму активно будують мережу трубопроводів, що ведуть в Північно-Кримський канал, для подачі в нього води, яку добувають, буря свердловини і забираючи її з артезіанських басейнів.

 

Про це пише блогер-розслідувач Іраклій Комахідзе в матеріалі для InformNapalm.

 

«На думку місцевих жителів, це вкрай небезпечна практика з точки зору екології, оскільки дану воду використовують в Криму лише для населення, особливо у степових районах півострова, де немає водосховищ. Російські» визволителі «же в» тупу «зливають викочену зі свердловин воду в канал. Подібні дії загрожують серйозними і небезпечним наслідком, що може призвести до засолення та надмірної мінералізації грунту у Криму. До того ж з такими темпами артезіанські джерела швидко виснажуватися, а їх заповнення не буде швидким на увазі специфіки клімату регіону і відсутності води в тому ж каналі, який є одним з джерел їх заповнення», — зазначає Комахідзе.

 

Спорудження трубопроводів здійснюються силами російського окупаційного контингенту, «прикомандированими» підрозділами інженерних військ та матеріально-технічного забезпечення. В околицях села Табачне південyо-східний Джанкойя, російські окупанти на місці старої ферми розгорнули великий табір, де базується особовий склад «трубопровідників», там же знаходитися автопарк, склад з трубами та іншого матеріального майна призначеного для цих водопроводів.

 

По материалам: infoprostir

EXMO affiliate program