Російські провокатори вигадали ще одну брехню про Боїнг

25 июля 2014 г. в 18:54

Росія продовжує інформаційно-пропагандистську диверсію, щоб відволікти увагу від звинувачень, яких зазнає Кремль від світової спільноти у зв'язку зі збиттям бойовиками на Донбасі малазійського Боїнга.


Управління преси та інформації Міністерства оборони України спростувало чергову "дезу" російських ЗМІ.

"Інформація про те, що можливою причиною катастрофи літака Boing-777 (рейс MAS-17) авіакомпанії "Малазійські авіалінії" 17 липня 2014 року у небі над Донеччиною може бути нештатна ситуація під час проведення тренування підрозділів ППО Повітряних Сил Збройних Сил України, не відповідає дійсності та може бути розцінена як спроба вплинути на результати незалежного розслідування трагічної події. Про це сьогодні, 25 липня, повідомили у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України у відповідь на поширену деякими російськими засобами масової інформації заяву з посиланням на так зване "джерело в одному з силових відомств України", - зазначили в Міноборони.

У день катастрофи літака Boing-777 польоти авіації Повітряних Сил Збройних Сил України в районі проведення АТО не виконувалися. Зенітні ракетні комплекси Збройних Сил України не застосовувалися, жодного пуску зенітних керованих ракет не проводилося, наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, 17 липня цивільний літак Boing-777 (рейс MAS-17) авіакомпанії "Малазійські авіалінії" виконував рейсовий політ за маршрутом Амстердам (Голландія) - Куала Лумпур (Малайзія) на висоті 10100 метрів. О 16.45 літак впав у 3 кілометрах на північний захід від населеного пункту Грабове, Шахтарського району Донецької області.

 

По материалам: ukrinform

EXMO affiliate program