Російські контрактники відмовляються воювати в Україні

27 мая 2017 г. в 08:12

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про масове розрив контрактів військовослужбовцями підрозділів російської регулярної армії, які воювали на Донбасі.

Зокрема, у третій мотострілецькій бригаді, яка дислокується в окупованій Горлівці та сьомій мотострілецькій бригаді в Брянці укомплектованість мотострілкових рот на окремих напрямках не досягає навіть до 50 відсотків. Тому командуванню цих частин доводиться відправляти на передову в окопи військовослужбовців з артилерійських і інженерних частин і навіть з підрозділів матеріально-технічного забезпечення. Без наявності відповідної підготовки, ці військові різко піднімають відсоток небойових втрат і дезертирства.

Не дивно, що російські військовослужбовці масово пишуть заяви про достроковий розрив контракту. Командування ЗС РФ намагається виправити ситуацію, вимагаючи від керівництва військових округів прискорити формування і відправку на схід України команд рядового та сержантського складу для доукомплектування бойових частин російської армії, які воюють в Донбасі. Але ці плани зриваються: як тільки військові дізнаються про майбутнє «відрядження» до України, вони тут же достроково розривають контракти з армією.

replyua.net

Опальный главарь ДНР рассказал, как боевики теряют доверие к России

EXMO affiliate program