Російський опозиціонер розповів, як слід вирішити проблему Криму

18 июля 2017 г. в 08:58

Після виведення військ із Криму там слід провести справжній референдум. Так вважає російський політик Ілля Пономарьов, який нині мешкає в Києві. На його думку, люди мають право на самовизначення, і таку можливість їм слід дати, але перш створити нормальну ситуацію для вибору. На півострові слід ввести спільну з Україною адміністрацію.

Російські опозиціонери не поспішають заявляти про готовність повернути анексований Крим Україні. Своїм поглядом на проблему поділився в інтерв’ю «Народної Правді» колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

«Як людина лівих поглядів, я вважаю, що потрібно завжди спочатку питати людей, що вони хочуть. Моя головна претензія до анексії – це збройне захоплення та фейковий референдум, проведений на багнетах. Незрозуміло, як там рахували голоси, не кажучи вже про те, що решту Росії не запитали.

Знаю, що подібна позиція не популярна в Україні, але я допускаю, що будь-який регіон може побажати виходу зі складу країни. Тут відразу говорять, що за нашим законом не можна проводити такий референдум. Як на мене, цей аргумент вторинний: якщо закон обмежує право людей на самовизначення, то, як ліва людина, я не визнаю такої закон. Але те, що сталося в Криму, не має відношення до волевиявлення громадян – це був збройний захват», – сказав Пономарьов.

Шлях вирішення проблеми він бачить через проведення в Криму справжнього референдуму:

«Перше, що потрібно зробити в Криму – це забезпечити виведення військ та визнати спірний статус території. Після цього, я би запропонував після цього створити спільну з Україною адміністрацію та провести нормальний референдум. Це випливає не з конкретної ситуації, а є частиною мого світогляду. Хоча я особисто вважаю Крим українським та голосував би на подібному плебісциті за його повернення».

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program