Російський снайпер-убивця Сліпака загинув на Донбасі у тому ж бою страшною смертю

30 июля 2016 г. в 23:48

Кіберрозвідники з волонтерської групи InformNapalm зустрілися з бійцем, який був свідком загибелі. Після того, як перестрілка була закінчена, розповів боєць, вони зайшли в бліндаж, покинутий бойовиками. Там вони знайшли тіло снайпера і документи.

«Перегортаючи сторінки паспорта громадянина РФ Калімулліна Айрата Натиковича, ми фотографуємо всі дані. Наш співрозмовник розповідає, що паспорт був знайдений у кітелі російської форми з лейтенантскими погонами, кинутому на позиціях бойовиків. Поруч, в бліндажі, був ліквідований і снайпер бойовиків – також громадянин РФ Галкін Олександр Петрович (в наявності одна сторінка з його паспорта, записка звільнення (увольнительная — ред.) та «тимчасове посвідчення особи ЛНР»).

У бліндажі снайперської точки терористів, яка постійно обстрілювала українських військових, перебувала армійська тушонка російського зразка, аптечки з російськими препаратами, автомати і снайперська гвинтівка СВД 1967 року випуску, обмотана маскувальною сіткою, з написом на ремені «Птах» (позивний А. Галкіна), набір снайпера, карта обліку стрільби, а також боєкомплект 7,62 і 5,45.

Після успішної контратаки і ліквідації опорного пункту супротивника українським бійцям дали команду відступити і не займати звільнені позиції».

«Мало хто знає, що російський снайпер з позивним «Птах», про якого ми написали в статті і який цілком ймовірно був тим, хто вбив Василя Сліпака, загинув дуже жахливою смертю. Як розповів мені учасник цього бою, людина, чиїм словам я цілком довіряю, снайпер «Птах» (громадянин РФ Олександр Галкін) стрибнув у бліндаж, в якому його залишив самого командир роти лейтенант Айрат Калімуллін (паспорт лейтенанта також знайшли на місці), і відстрілювався звідти. У бліндаж потрапили (з розповіді не пам’ятаю точно або гранатою, або міною) і від цього вибуху снайперу відірвало голову і розірвало грудну клітку», — розповів один з волонтерів InformNapalmу Роман Бурко.

7days-ua

EXMO affiliate program