Ротація військ РФ на Донбасі через бунти в Росії

26 ноября 2014 г. в 07:51

За даними Радбезу Росія частково відкликає свої війська з українського Сходу. Проте від цього російсько-терористичних угрупувань на Донбасі не меншає, тому що це банальна ротація військ.


Лишень минулої доби до Луганська проскочили кілька нових колон російської бронетехніки та армійців.

“Зафіксовано рух п’яти колон техніки загальною чисельністю близько 80 одиниць. Причому більша частина цієї техніки — це автомобілі та автобуси з особовим складом та боєприпасами,”- заявляє речник РНБО Андрій Лисенко.

“На території РФ йде рух матерів і тих, хто проти того, щоб російські війська були в Україні. Це може бути і якийсь можливий заколот або хвилі невдоволення, і цих людей прийнято рішення міняти. Це не планова ротація,”- додає речник.

Взагалі в РНБО звітують, що останніми днями кількість обстрілів на Сході дещо зменшилась. Кажуть: це результат роботи наших гармашів, які навчилися у відповідь оперативно накривати позиції ворожої артилерії.

Нині, за словами силовиків, терористи використовують так звану “тактику послідовних обстрілів”. Спочатку стріляють у бік української армії, а потім одразу перекидають вогонь на житлові квартали.

Окрім цього, взимку російські вояки готуються використовувати таку собі “тактику малих груп”. Вона передбачає нанесення голкових невеличких ударів, щоб тримати загальні сили в напруженні і таким чином психологічно впливати на настрій військ.

 

По материалам: vikna.stb.ua

EXMO affiliate program