Розгорівся скандал навколо суду над українським військовим, який відстрелив наркоторговця на позиціях сил АТО

19 ноября 2017 г. в 23:38

Сержанта ЗСУ Іллю Орлова звинувачують у спробі умисного вбивства наркоторговця, який збував наркотичні речовини військовослужбовцям сил АТО.

Про це повідомила інструктор ВСУ Маруся Звіробій на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що Орлова вже півроку тримають в Маріупольському СІЗО. Стаття, за якою його звинувачують, передбачає до 15 років тюремного ув'язнення.

"Шостого травня 2017 року він поранив пострілом з автомата чоловіка, який продавав неподалік військової частини наркотики. Ілля з власної ініціативи, а може за неофіційним наказом вирішив провчити торговця наркотиками, який постійно ошивався біля військової частини. Разом з двома своїми товаришами по службі Орлов, відправився на зустріч. Продавець наркотиків у процесі розмови зробив ризький рух у напрямку Іллі, який сприйняв це як напад та вистрелив", - зазначила Звіробій.

"Іллю Орлова того ж дня було затримано. Впіймали і наркодилера, у якого – наскрізне поранення плеча. Захисник Іллі повідомила, що потерпілий плутається у своїх свідченнях. На судових засіданнях вже 5 разів мінялися прокурори, що представляють державне обвинувачення. При цьому кожен новий прокурор бере час на ознайомлення зі справою. В судове засідання до цієї пори не представлено для допиту свідків, яких заявлено стороною обвинувачення. Доказів вини щодо спроби навмисного вбивства слідством так і не надано", - додала інструктор ЗСУ.

Чергове засідання суду по справі Іллі Орлова заплановано на 27 листопада в Жовтневому суді Маріуполя.Надзвичайні новини

EXMO affiliate program