Розвідка дізналася про "полювання" на росіян-дезертирів на Донбасі: названа причина

19 июля 2017 г. в 08:21

На сьогоднішній день російські вербувальники використовують ситуацію з масовим дезертирством бойовиків на Донбасі для набору найманців для участі в конфлікті в Сирії.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Відзначається, що за минулу добу самовільно покинули свої підрозділи дванадцять військовослужбовців 6-го окремого механізованого полку (Кадиївка), 2 (Луганськ) і 4 (Алчевськ) окремих мотострілкових бригад 2-го армійського корпусу (Луганськ) ВС РФ.

"З метою запобігання проникненню дезертирів на територію РФ російською прикордонною службою посилений пропускний режим на неконтрольованій українською стороною ділянці кордону", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, в розвідці наголосили, що представники російських приватних військових компаній використовують ситуацію, що склалася, з метою вербування персоналу для направлення до Сирії, в т.ч. за рахунок дезертирів, обіцяючи звільнення від переслідувань і грошову винагороду.

"Найбільший попит у російських "покупців" мають фахівці з досвідом бойових дій по військовим обліковим спеціальностям саперів і стрільців переносних зенітно-ракетних комплексів", - додали в ГУР.

Надзвичайні новини

Перегрелся… Захарченко увидел в вузах «ДНР» студентов из Львова и Киева

EXMO affiliate program