СБУ затримала за вимагання вінничанина, якого 5 років шукала міліція

19 апреля 2011 г. в 15:20

У Вінницькій області співробітники Служби безпеки України затримали при вчиненні злочину чоловіка, який протягом 5 років перебував у розшуку за крадіжку з проникненням в житло.


Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Співробітники Служби безпеки України затримали 31-річного безробітного жителя одного з районів, якого 5 років розшукували правоохоронці за скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України - крадіжка з проникненням у житло, що завдало значної шкоди потерпілому.

Зловмисника було викрито, коли він готувався вчинити новий злочин.

Правопорушник, погрожуючи розправою із застосуванням вогнепальної зброї вимагав у приватного підприємця 20 тис. доларів США. За словами потерпілого, зловмисник із своїм спільником не вперше вимагали в нього гроші.

 

Кілька місяців назад його вивозили у ліс, де погрожували вбити, і чоловіку довелося віддати нападникам 8 тис. доларів. Цього разу його залякали, пообіцявши розправитись над батьками.

Співробітники СБУ затримали злочинця в будинку потерпілого в момент отримання ним частки грошей – 2 тис. доларів.

За матеріалами Служби безпеки, слідчими УМВС у Вінницькій області стосовно вимагача порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України - вимагання чужого майна з погрозою вбивства.

 

Джерело: vinnitsa.info

 

СБУ затримала за вимагання вінничанина, якого 5 років шукала міліція

EXMO affiliate program