СБУ завадила спецслужбам РФ викрасти український військовий літак

30 сентября 2014 г. в 18:56

Працівники Служби безпеки України попередили сплановане російськими спецслужбами викрадення українського військового літака-розвідника СУ-24М. Про це повідомили в прес-службі СБУ.


Згідно з повідомленням, 22 вересня затримано завербованого російською військовою розвідкою для виконання цього завдання громадянина України 1970 р.н., заступника командира авіаційної (розвідувальної) ескадрильї, який брав участь у проведенні АТО.

СБУ вважає, що залучення українського військовослужбовця до реалізації намірів російські спецслужби здійснювали у кілька етапів, у тому числі шляхом погроз фізичного насильства стосовно членів родини льотчика. За даними СБУ, військовослужбовець мав викрасти бойовий літак і посадити його на аеродромі в місті Курськ (РФ). У випадку неможливості посадки через загрозу застосування засобів ППО, пілот повинен був катапультуватися над територією РФ.

Контррозвідка СБУ своєчасно викрила злочинні наміри та унеможливила їх реалізацію шляхом усунення військовослужбовця від польотів.

Слідчим відділом УСБУ у Хмельницькій області розпочато кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Льотчику загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Контррозвідка попереджає військовослужбовців про небезпеку провокацій з боку іноземних спецслужб та закликає бути пильними і залишатися вірними присязі народу України", - наголосили в прес-службі СБУ.

 

По материалам: Тиждень

EXMO affiliate program