СБУ оприлюднила нові дані щодо Рубана та його зв'язках з Росією

11 марта 2018 г. в 23:32

Глава українського центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан в 2004-2005 роках створив кілька видавничих і поліграфічних підприємств, які за фінансові кошти з РФ видавали проросійські агітаційні матеріали.

Про це повідомляє СБУ на своїй сторінці в Facebook.

За даними спецслужби, Рубан створив видавничо-поліграфічну групу, в яку увійшли ТОВ "Видавництво "Київська Русь "(2004), ТОВ "Журнал "Веселка" (2004), ТОВ "Поліграфічний центр "Київська Русь" (2005), ТОВ "Рекламне агентство "Нестор", ТОВ "Відкритий російський університет ім. М, І. Костомарова" (2008), ТОВ "Редакція дитячого журналу "Соняшник" (2008).

Дані компанії фінансувалися за рахунок грантів від уряду Москви, "Росспівробітництва", а також фондів ним. Єльцина і Долгорукого. Ці гроші Рубан, як стверджує СБУ, витрачав на видання та розповсюдження підручників і літератури про велич Росії і її президента Володимира Путіна.

У 2013 році Володимир Рубан почав працювати в організації Віктора Медведчука "Український вибір". В цій організації він виступав за федералізацію України, вступ нашої країни до Митного союзу і відмови від євроінтеграції.

Як пише СБУ, з сайту "Український вибір" видалили матеріали Володимира Рубана, але вони збереглися в кешованих версіях.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program